Vali Sayın Abdurrahman Akdemir köyüyle, kasabasıyla Erzincan’ı daha iyi tanımak, yapılan ve yapılacak yatırımlar hakkında bilgi almak için kurum müdürleriyle ilçelere çıkarma yapıyor.
         Esnaflar, muhtarlar ve vatandaşlarla buluşuyor.
         Köy yollarından- sulama sorunlarına, hayvancılıktan - tarıma, sağlıktan- eğitime sorunları dinleyip talepleri alıyor, ihtiyaç ve şikâyetleri yerinde çözmeye çalışıyor.
         İnsanlar köyüne dönsün, kasabasında kalsın, mevsimlik değil kalıcı olsun istiyoruz. Bunun içinde gezip görmek, yatırım ve destek lazım.
         Son yıllarda Erzincan Köyleri’nin altyapı eksiklikleri büyük oranda giderilmeye çalışıldı.
         Meclis Başkanı Sayın Ünal Tuygun’un bakış açısı ve il özel idare imkânları; her köye tabela, meydan, çeşme, köy içlerinin düzenlenmesi, çöp konteynerleri ve çocuk oyun parkı gibi modern sosyal yaşam alanları ile canlılık getirdi.
         Bu geziler halkla bütünleşebilmenin yanı sıra merkezden en ücra köşeye bir samimiyet ve hareketlilik götürüyor.
         Göç veren bir şehiriz. Sürekli hareketliliğe ve üretime ihtiyacımız var.
         Ayrıca bu geziler kentin Ergan Dağı’ndan ibaret olmadığını yaşatılması gereken başkaca turizm-kültür değerlerinin olduğunu bir kez daha gösteriyor.
         Vali Bey’in devri âlem gezilerinde üçüncü durak Kemaliye... Korunması gereken “Dünya Kültür Mirası” listesinde, bütün kriterlerle uygunluk içerisinde olan Kemaliye maalesef yok. Yapılacak bir çalışma ile ilgili yerlerin bilgisine sunularak gerekli müracaatlar yapılamaz mı? 
 
         PAZARCILIK VE PAZAR AHLAKI
 
         Annemin en büyük zevki ihtiyacı olsun olmasın her cumartesi pazara uğramaktır. Öyle güzel süslenmiş tezgâhları görünce içi gider.
         Pazar ayrı bir kültür…
         Pazarcı esnafı için kar etmek, para kazanmak hırsı vardır.
Ama oraya gelenler için amaç sadece oradaki ürünlerden almak değil.
         Herkesimden insan çocuklarıyla gelip hoş vakit geçiriyor, üreticilerle sohbet edip bir paylaşımda bulunuyor.
         Dolayısıyla Pazarların kendine özgü bir alış veriş ahlakı da vardır.  
         Uzun yıllardır işlerini dost doğru yapan pazarcıların olduğunu biliyoruz. Fakat küçük bir azınlıkta terazi konusunda aldatmacalar yaşandığına birçok defalar şahit olduk.
         Bu güzel pazar ahlakının yitirilmemesi adına yazma gereği duydum.
         Ayrıca, bahçesinden, hayvanlarından elde ettiği ürünleri pazarda yerlere açan çalışkan, vefakâr kadınlar için küçük tezgâhlar yapılamaz mı? Hatta onlar için “kadınlar pazarı” oluşturulamaz mı?
 
         ORGANİK PAZAR
 
         Erzincan Belediyesi tarafından Murat Çarşısı arkasında kurulacak organik halk pazarı, organik fikrinin kente yaygınlaşması adına önemli bir adım.  
         Erzincan’da yaşayan insanların organik ürünlere kolayca ulaşması ve her şeyden önce tüketim alışkanlıklarının bu yönde değişmesi… İnsanlar burada ev de yapılmış poğaçalardan, gözlemelerden yemeli, poşet yerine file, kese kâğıdı veya bez çanta kullanmalı…