Valimiz Süleyman Karaman, 25. Eylül 2014 de Erzincan Valiliği görevine başladı. Yuvarlak hesapla 8 ay olmuş.

Sayın Kahraman’ın göreve başladığı gün bu sütunda yaptığımız;

“VALİLER GELİR VALİLER GİDER” başlıklı yorumda şu satırlar var.

“Yeni Valimiz Sayın Süleyman Kahraman üst düzey yöneticiliklerde bulunmuş, mülkiye müfettişliği yapmış, daha sonra Karaman İli Valiliğine atanmış deneyimli  bir yöneticidir.”

Sayın Vali Kahraman, yaptığı ilk basın, açıklamasında şöyle demişti:

“Erzincan’a hizmet etmek çok ayrıcalıklı bir görevdir. Amacım imkanları hizmet etmek için kullanmak ve bir hoş seda bırakmak.”

Aradan geçen süre içerisindeki gazetelere bir göz attım. Gördüm ki; Vali Kahraman hemen her gün çeşitli nedenlerle basında kendisinden söz ettirmiş. İl içinde yada İl dışında düzenlenen etkinliklere katılmış. Erzincan’ın kalkınması ve gelişmesine yönelik organizasyonlarda konuşmalar yapmış, sorun ve ihtiyaçlara değinmiş. Yetkili mercilerle, ilgililerle ilişkiler kurmuş, sivil toplum örgütleriyle bir araya gelmiş Erzincan’a katkı sağlamaya çalışmış.

Halkla ilişkilere önem veren Valimiz, her vesileyle halkın içinde olmuş, açılışlara katılmış, sıkıntıda olan hemşerilerimizi ziyaret etmiş, destek vermiştir. Bu tutum ve davranışlarıyla, kısa sürede, göreve başladığı gün ifade ettiği “Bir hoş seda bırakmak” amacına ulaşmak yolunda, önemli mesafe almıştır.

Vali Kahraman’ın Erzincan’ da göreve başlarken yaptığım  yorumda; ”Valimiz inşallah Erzincan’ da hizmet ve eser verebilecek kadar uzun süre kalır” demişim.

Çünkü biliyorum ki, iz bırakan, eser veren valiler, bu İlde uzun süre görev yapan yöneticiler olmuştur. Örneğin; rahmetli Vali Recep Yazıcıoğlu 8,5 yıl, Metin İlyas Aksoy 6,5 yıl Erzincanda kalmıştır. Oysa Erzincanda bir yıl, 6 ay hatta 29 gün kalan valiler olmuştur. . Doğaldır ki kısa süre içerisinde yeterli hizmet verilemez. Eser bırakılamaz. İşte onun içindir ki, Sayın Vali Süleyman Kahraman’ın  Erzincan’ da hizmet ve eser verecek kadar uzun süre görevde kalmasını, daha ilk günden temenni etmiştim. Başarıda, süre faktörünün önemine değinmiştim. İnşallah öyle olur.