Bizde sanki kural olmuştur. Her hükümet değişikliğinden sonra valiler kararnamesi çıkar. Yeni hükümetin ilk icraatı Valiler arasında değişiklik yapmaktır.
Sayın Binali Yıldırımın başkanlığında kurulan 65.Hükümetin oluşumundan sonrada kural değişmedi .Cumhurbaşkanı’ nın onayından çıkan valiler kararnamesi ile bazı valiler merkeze alındı. Yer değiştiren valiler ve ilk kez valiliğe atananlar oldu. Örneğin; 24 ile yeni vali atandı. 22 Vali merkeze alındı.26 İlin valisi yer değiştirdi.
Merkeze alınan valiler arasında, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman da bulunuyor. Oysa valimiz Erzincan’a atanalı iki yıl olmuştu. Ne var ki; Erzincan ‘da görev yapan valiler arasında sadece bir ay kalan vali olduğu gibi çok uzun süre görev yapan valilerde var.

Örneğin; Rahmetli Recep Yazıcıoğlu 8,5 yıl, Metin İlyas Aksoy 6,5 yıl, Erzincan da kalmıştı.

Valilerin, kısa sürede görevden alınmalarının görev yaptığı il açısından yararlı olmadığını söylemeliyiz. Çünkü bir valinin görevlendirildiği ilin halkını tanıması, sorunlarını, ihtiyaçlarını belirlemesi, projeler üretmesi zaman alacaktır.

Erzincan’da adı unutulmayan valilere bakıldığında, uzun yıllar görevde kalan valiler olduğu görülür. Hizmetleri, eserleri çeşitli vesile yıllarca hatırlanır.
Ben 50 yılı aşkın gazetecilik hayatımda Erzincan’da görev yapan 44 Validen 25 ‘ini yakından tanıdım. Genelde bir iki istisna dışında, valilerin çoğu, ilimizde iki-üç yıl kalabilmiştir. Erzincan’da görev yapan valilerin bir özelliği de hemen yarısına yakınının ilk valilikleri olmasıdır. Nitekim, Sayın Süleyman Kahramandan boşalan ilimiz valiliğine atanan Ali Arslantaş’ ında ilk valiliğidir. Kendisine başarılar dilerken yakında ilimizden ayrılarak olan Sayın Süleyman Kahrama’nın diğer hizmetleri yanında özellikle halkla ilişkiler açısından, adı unutulmayacak vali olacağı kuşkusuzdur. Kendisine bundan sonraki hayatında sağlık ve mutlululuk diliyoruz. Valileri getiren siyasi irade valileri götürüyor.