Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Türkiye'de ilk defa Yolava'da yapılan Türk Dünyası Şairler Müzesi'nin girişine, Orhun Abidesinin dikileceğini söyledi.

Göktürk Devletinden kalma olan ve üzerinde Türk edebiyatının önemli örneklerinin yer aldığı Orhun Abidesi Yalova'da aslına uygun bir şekilde inşa edilecek. Türkiye'de bir ilk olacak olan Türk Dünyası Şairler Müzesi'nin girişine birebir ölçülerinde inşa edilecek olan abide hakkında bilgi veren Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, "Adnan Menderes Mahallesinde Türk Dünyası Şairler Müzesi yapacağız. Türk dünyasında şairlik önemlidir. Bizim tüm filozof ve düşünce adamlarımız aynı anda şairdir. Biz her çağda adını duyurmuş Türk dünyasından 40 şair tespit ettik. Bu merkezde onlarla ilgili bilgiler yer alacak. Orası bir şiir merkezi olacak. Türkiye'de ilk defa böyle bir şey oluyor. Türk dünyasında bu tip mekanlar var ve önemlidir. Ama Türkiye'de bu merkezin bir benzeri olmayacak. Orasının girişine bire bir ölçüde Orhun Abidesini yapacağız. Bu abide de Türkiye'de ilk kez aslına uygun olarak bire bir ölçülerde Yalova'da yapılmış olacak" dedi.

Kül Tigin Yazıtı olarak da bilinen 3 metre 75 santimetre boyutundaki Orhun Abidesi'nin 2014 yılı içerisinde yapılması hedefleniyor.

Kaynak: iha