1 Haziran 2016 tarihli Valiler kararnamesi ile Erzincan Valiliğine atanan Ali Arslantaş şehirimize gelerek göreve başladı.
Sayın Arslantaş, Cumhuriyet döneminde Erzincan’a atanan 44. Vali oluyor.

Bir başka yazımızda belirttiğimiz gibi, Erzincan’da görev yapan Valilerin yarısı ilk Valiliğidir. Bunlardan başarılı olan iz bırakanları da oldu. Kısa sürede unutulanları da.

Sayın Vali Arslantaş, mahalli idarelerde üst düzey görevlerde bulunmuş; çok sayıda taktirnamesi olan, deneyimli bir yöneticidir. Dileriz Valilik görevinde de başarılı olur. Ve uzun süre İlimizde kalır. Zira, geriye dönüp baktığımızda, Erzincan’da iz bırakan, adları yıllarca unutulmayan Valilerin, uzun süre Erzincan’da kalan Valiler olduğu görülür.

Örneğin; arkasında bir hoş seda bırakan, yeri geldikçe hatırlanan Valiler, hep uzun süre Erzincan Valiliği görevinde kalan Valiler olmuştur. Rahmetli Yazıcıoğlu: 8,5 yıl, M. İlyas Aksoy : 6,5 yıl görevde kalmıştır. Benim 50 yıllık gazetecilik hayatımda tanıdığım 25 Vali arasında Erzincan da görev yapan Valilerin çoğu 1 ila 2,5 yıl görevde kalmıştır. Sadece 29 gün görevde kalan Erzincan Valisi de vardır: Ekrem Avşaroğlu

2.Haziranda bu köşede yazdığım makalede ifade ettiğim gibi, Valilerin kısa sürede görevden alınmalarının görev yaptığı İl açısından yararlı olmadığı görülmüştür. Zira bir Valinin göreve getirildiği İlin halkını tanıması, sorunlarını, ihtiyaçlarını belirlemesi, çözüm için projeler üretmesi için zamana ihtiyaç vardır.

Dün göreve başlayan Erzincan’ın yeni Valisi sayın Ali Arslantaşa İlk Valilik görevinin hayırlı olmasını, diliyoruz. Umarız, Erzincan’a sosyal , Kültürel , Ekonomik bakımdan izler bırakır.

1939 depremi sonrası Erzincan’ ın da gerçekten çok büyük sorunlar vardı. Vali Dr. Sükutu Tükel bu sorunları ve çözümü için çalışmalarda karşılaştığı sıkıntıları yayınladığı kitapçıkta anlatmaktadır. Fakat o sıkıntıların, hemen çoğu artık geride kaldı. Yeni Erzincan Şehri kuruldu. Gerçi 1939 depreminden kalma sorunlar, aradan geçen 75. Yıla rağmen yine de var: Kızılay Mahallesi ve Merkez Çarşısı.