Gümüşhane'nin Torul ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Karaca Mağarası, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğradı. Türkiye'nin sayılı damlataşı mağaralarından biri olan Karaca, sarkıt, dikit ve diğer oluşumlarıyla görenleri kendine hayran bıraktı.

Türkiye’de halo terapiye uygun az sayıdaki mağaralardan birisi olan ve Gümüşhane’nin yer altı sarayı olarak kabul edilen dünyaca ünlü damlataşı mağarası Karaca Mağarası yeni turizm sezonuna merhaba dedi.

Peynirli lokma nasıl yapılır? Peynirli lokma nasıl yapılır?

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Cebeli köyü sınırları içerisinde yer alan, sarkıt, dikit ve damlataşı şekillerinin en yoğun, en güzel, en görkemli ve görenleri büyüleyici örneklerine sahip olan Karaca Mağarası, oluşumların yoğunluğu bakımından Türkiye ve dünyanın en zengin mağaralarından birisi olarak kabul ediliyor.

Mağaranın yeni salonu ziyaretçilerin ilgi odağı oldu

Karaca Mağarası_1280x720

Yeni sezona Ramazan Bayramı tatiliyle başlayan mağarada gerekli çalışmalar İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yapılırken, özellikle bugüne kadar hiç açılmayan yeni açılan salon ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Özellikle astım hastalığı olmak üzere solunum yolu hastalıklarının tedavisinde kullanılan alternatif tedavi yöntemlerinden birisi olan ve tuz terapisi olarak da adlandırılan halo terapiye Türkiye’de uygun olan az sayıdaki mağaralardan birisi olarak bilinen Karaca Mağarası, yoğun sarkıt, dikit ve damlataşı şekilleriyle dünyanın sayılı damlataşı mağaralarından birisi olarak kabul ediliyor ve “Gümüşhane’nin yer altı sarayı” olarak nitelendiriliyor.

Editör: Sena ERDOĞAN