Isırığıyla zehir saçan yılanlar herkesi ürpertiyor, özellikle bağ ve bahçe işlerinde uğraşanların ve köyde yaşayanların rüyasına giriyor, kabusu yaşatıyor. Hal böyle olunca yılanları yaşam alanlarından ve bahçelerinden uzak tutmak isteyenler yılanları uzak tutma yöntemlerini araştırıyor.

BİM'e iPhone 12, Fakir Çeyiz Paketi/Fastfryer, Şişme Bot,  Dikey Elektrikli Süpürge, Türk Kahve Makinesi geliyor! BİM'e iPhone 12, Fakir Çeyiz Paketi/Fastfryer, Şişme Bot, Dikey Elektrikli Süpürge, Türk Kahve Makinesi geliyor!

Yılanları uzaklaştırmanın doğal ve kimyasal olmak üzere birçok farklı yolu bulunuyor. 

Doğal yollar

Nohut: Bahçenizdeki yılanlarla baş edemiyorsanız  bahçenize nohut dikebilirsiniz. Nohutun tuzlu olan yaprakları yılanı yakaceğından yılanlar bahçenizden uzak dururlar.

Sarımsak: Birkaç adet sarımsağı yılan gördüğünüz yerlere koyorak bir daha ordan geçmesini engelleyebilirsiniz. Yılanlar sarımsak olan bölgeden geçmez ve o bölgede bulunmazlar.

Kirpi: Yılanları uzaklaştırmakta zorluk çektiğiniz bölgeye  kirpi bırkarak yılanların uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz.

Kimyasal yollar

Yılanları bulundukları ortamdan tamamen uzaklaştırmak için bulundukları bölgelere kükürt ve kireç koymak en etkili çözümlerden biri olur. Aynı zamanda naftalin de yılanları uzaklaştıran yöntemler arasında kalır. 

Editör: Sena ERDOĞAN