Yozgat’ın Sorgun İlçesinde matematik öğretmenlerine yönelik, matematik öğretimini daha kolay hale getirmek amacıyla ‘İlginç matematik oyunları ile matematik dersi işleme’ eğitimi verildi.

Atatürk Ortaokulu Konferans Salonu’nda verilen eğitime Kaymakam Levent Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ve Sorgun’da görevli matematik öğretmenleri katıldı. Atatürk Ortaokulu Müdürlüğü tarafından organize edilen bu etkinliğin konuşmacı olarak Kayseri’de özel bir kolejde Matematik Öğretmeni olarak görev yapan Serhan Büyükkeçeci katıldı. Birinci bölümde öğrencilere, ikinci bölümde öğretmenlere verilen eğitimde, matematikte birçok sorunun çok zor gibi gözükmesine rağmen, basit düşünme ve yöntemlerle çok kolay çözüldüğü örneklerle anlatıldı.

Kaymakam Levent Kılıç, program sonunda oldukça ilginç ve bir o kadar da eğlenceli bir program izlediğini ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Okul Müdürü Hüseyin Ekinci de insan hayatının her alanında matematiğin var olduğunu belirterek, “Okulda öğrendiğiniz ve ileride işinize yarayacağını düşündüğünüz konular bile, bizim zekamızın gelişmesini ve hayatta daha başarılı olmamızı sağlar. Okul bitiyor ama matematik asla bitmiyor. Bu nedenle, birçok insana çok zor gelen matematiğin iyi öğrenilmesi gerekir. Bunun yolu da, işte burada bugün izlediğimiz eğlenceli matematik oyunları ile ders işlemekten geçiyor” dedi.

Kaynak: iha