Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu'nun himayelerinde 2024 yılı kapsamında Erzincan'da eğitimde yapılan ve yapılması planlanan projeler açıklandı. 

Vali Hamza Aydoğdu ve  Erzincan İl Millî Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal tarafından yapılan basın açıklamasında Erzincan'da TYT ve AYT'ye girecek öğrencilere her dersten 150 bin soru bankası ve konu anlatımlı kitap dağıtıldığı belirtildi. Aynı zamanda LGS'ye girecek olan 3 bin öğrenciye de LGS'de çıkacak soru kitapçıklarının verildiği aktarıldı.

Yapılan açıklamada Erzincan genelinde 8. ve 12. sınıf öğrencilerine 15 günde bir yapılan ücretsiz denemelerin Mart ayı itibariyle haftada bir yapılacağı kaydedildi. Ayrıca denemelere 7. ve 11. sınıfların da katılımının sağlanması planlanıyor.

Sınavlara ilişkin gerçekleştirilen çalışmaların yanı sıra 2024 yılında Erzincan'da eğitimde yapılması planan projeler şöyle;  

Akademik başırıyı desteklemek adına 'karakter eğitimi' kapsamında KUDAKA ile proje imzalandı. Proje kapsamında ‘25 değerin’ anaokulu itibariyle çocuklara öğretilmesi planlanıyor.

Çoçukları zararlı alışkanlıklardan korumak ve aynı zamanda çoçukların kendi öz müziğini tanıması amacıyla 16 okulda tüm enstrümanların olduğu bir müzik sınıfı kurulacak.

10 okulda akıl ve zeka oyunları sınıfları açılacak.

Çocukların Ekran Maruziyeti: Ne Kadar Süre Uygun? Çocukların Ekran Maruziyeti: Ne Kadar Süre Uygun?

Bin öğrenciye verilen burs Şubat ayı itibariyle bin öğrenciye daha verilecek. Böylece burs alan öğrenci sayısı 2 bine çıkarılacak.

Okul bahçelerine SPOR TOTO Teşkilatı tarafından 5 halı saha, Erzincan İl Özel İdaresi tarafından ise 20 halı saha yapılacak.

Gençler için  ‘Ecdadımızı Tanıyoruz ‘ isimli proje gerçekleştirilecek. Mart ayı itibarıyla gençler Çanakkale’ye, Samsun’a, Ahlat’a, Sivas’a, Pamukkale’ye ve Ankara’ya gönderilecek.

 

Editör: Sena ERDOĞAN