2023 yılında işlenen ve çözüme kavuşan duyduğunuzda şok olacağınız suç listesini sizler için derledik.

1-CİNAYET

Güney Koreli 23 yaşındaki Jung Yoo-jung, internette tanıştığı bir öğretmeni "merakından" öldürdüğünü itiraf etti. İnternette bir cesedi saklamanın yollarını arayan Jung, cinayete titizlikle hazırlandı. Jung, bir kız öğrenci kılığına girdi ve evine gittiği öğretmeni bıçaklayarak öldürdü ve prçalayarak poşete doldurdu. Ormanlık alana gitmek için taksi tutan katil, taksi şoförünün şüphelenip polise haber vermesiyle birlikte tutuklandı.

3 ay önce kurşunlanan galeride vurulmuştu, bugün yine silahlı kavgada yaralandı 3 ay önce kurşunlanan galeride vurulmuştu, bugün yine silahlı kavgada yaralandı

2-İŞKENCE

Raymond Gomez, Jeffry Arista ve Jonathan Arista isimli 3 adam işkence suçundan yakalandılar. Bir adamı kaçırıp işkence yapmaya hazırlanan üçlü adamın sandıkları kişi olmadığını anlamalarına rağmen işkenceye başladılar.  İddiaya göre bu üç suçlu adamın kafasına silah doğrulttular ve elektrikli matkabın ucunu derisine bastırdılar. Üç adam, kurbanı asıl kaçırmak istedikleri adamı kulüpten çıkarmak için kullanmak istedi. Ancak  o sırada kurban, polisi arayıp kulüpteki bir "bomba tehdidini" bildirdi. Ve böylece suçlulardan kurtulmayı başardı.

3-KAYIP

1992 yılında aniden ortadan kaybolan  Patricia Kopta, ortadan kaybolmasından 31 yıl sonra, yaklaşık 4 bin kilometre uzaktaki Porto Riko'da bir huzurevinde bulundu. 

4-ZEHİRLEME

Polis, olayın 6 Mart'ta Angela'nın kocasına "Kendimi uyuşturulmuş hissediyorum" diye mesaj atmasıyla meydana geldiğini aktardı. İlk zehirleme teşebbüsü başarısız olduktan sonra James'in, çalıştığı ofise potasyum siyanür sipariş ettiği ve tedarikçiye ameliyat için buna ihtiyacı olduğunu söylediği belirtiliyor. Angela daha sonra  siyanür katkılı iki protein karışımını içti ve iki kez hastaneye gitti. 3 gün sonra ise öldü. Olayda Coloradolu 45 yaşındaki diş hekimi James Craig, karısı Angela'nın protein karışımlarını siyanür ve arsenikle zehirleyerek birinci dereceden öldürmek suçuyla gözaltına alındı.

5-ZEHİRLEME 2

Viktoria Nasyrova, kendisine benzeyen güzellik uzmanını cheesecake ile zehirleyerek öldürmeye teşebbüs etti. Nasyrova'nın sadece Rusya'da bulunan bir zehir kullandığı belirtilirken zanlının  kirpik rötuş randevusunda Tsvyk'in evine cheesecake getirdiği ve kadına bir dilim ikram ederken kendisinin zehirsiz dilimi yediği aktarıldı. 20 dakika sonra Tsvyk kendini kötü hissetmeye başladı ve uzanmaya gitti. Nasyrova başarılı olamadı ama Tsvyk'in pasaportunu, çalışma iznini, mücevherlerini ve 4 bin dolar nakit parasını çaldı. Nasyrova, ikinci derece cinayete teşebbüs, birinci derece saldırı girişimi, ikinci derece saldırı ve hırsızlık suçlarından suçlu bulundu.

Editör: Sena ERDOĞAN