İşte her tarza uygun bibirinden iddalı 2024 trentleri:

Ardahan Posof’ta yetişen doğal ve renkli mısırlar görenleri şaşkına çeviriyor Ardahan Posof’ta yetişen doğal ve renkli mısırlar görenleri şaşkına çeviriyor

Aura/ombre tırnaklar

70'lerde bir dönem yükselişe geçen aura tırnaklar, ombre tırnaklarla benzerlik gösteriyorlar. Çeşitli renklerde olduğu ifade edilen aura renklerinden ilham alan geçişli bir yapıya sahip bu model, tırnakların ortasında en çok pemre renklerde tercih ediliyor. Yukarıdan aşağı koyulaşan/açılan bir model için ise ombre modelini tercih edebilirsiniz.

Sedefli tırnaklar

Son birkaç sene ünlü model Hailey Bieber'ın hayatımıza soktuğu "glazed donut" tırnaklarından sonra inci tozunu bir kenara bırakıp 2024 yılında sefedli ojelere ve nail artlara yoğunlaşıyoruz. Kendi yapısı itibariyle sedefli olması ve yansıma açısından daha parlak bir görünümde olması sebebiyle biz çok beğenileceğini düşünüyoruz.

Krom/metalik tırnaklar

Ojelerinize baktığınızda tıpkı aynaya bakıyormuş gibi hissettiren bir modelle geldik. Krom ya da metalik olarak adlandırılan bu manikür trendinde en fazla gümüş ve altın renkleri göze çarpıyor. Siz de iddialı bir tırnak modeli peşindeyseniz bu görünüme bir şans verebilirsiniz.

Kısa ve küt tırnaklar

Bu sene badem, stiletto, oval ve balerin tırnak şekillerini bir kenara bırakıp sade, kısa ve küt tırnaklara bir şans vermenizi öneriyoruz. Diğer manikür türlerine göre daha zarif ve kullanımı kolay olan bu tür için fazla uğraşmanıza da gerek yok üstelik.

Üç boyutlu tırnaklar

Katmanlar, taşlar, metal parçalar, charmlar, halkalar... Her ne kadar kısa ve küt tırnakların etkili olacağını söylediğimiz bir sene olsa da iddialı tırnaklar kullanmayı sevenler de bu sene yalnız kalmayacak. 2024 yılında üç boyutlu tırnaklara bir şans verebilir ve heyecan verici bir manikür elde edebilirsiniz.

"Floating french" tırnaklar

Genel kullanımda ismi floating french olan bu tırnaklarda esas alınan french kavramı her zamankinden daha farklı bir yerde konumlanıyor. Yıllardır etkisini kaybetmeyen ve birçok kadının favorisi olan frenchler yerini daha farklı bir görünüme bırakıyor. Tırnağın ortasında bir çizgi ya da french şeklinde yer alan bu nail artı biz şimdiden sevdik.

Chocolate glazed donut/chocolate milk tırnaklar

Nail art ya da tırnak trendi deyince akla ilk gelen isimlerden olan Hailey Bieber'ın başlatmış olduğu yeni bir akım ise "chocolate milk". Sütlü çikolata rengi, özellikle sonbahar/kış sezonuna eşlik edecek en güvenli renklerden biri olmaya aday.

Coquette/Balletcore tırnaklar

Son dönemin TikTok'taki en büyük trendlerinden biri olan akımlara uyumlu tırnakların ortaya çıkmayacağı düşünülemezdi. Fiyonklar, kurdeleler, pembe ve pastel tonlu renkler, kalpler... Feminen olduğu kadar "şeker" bir stilin tamamlayıcısı olarak bu tarz manikürleri deneyebilirsiniz.

Küçük taşlı/boncuklu tırnaklar

Sade bir arka plan üzerine eklenen minik taşlar tırnaklarınızı sıradan modellerden uzaklaştırıyor. Özellikle nude tonlardaki oje renkleriyle birleştirilen taşlar sayesinde zarif olduğu kadar ilgi çekici bir etki yaratabilirsiniz.

Peach fuzz tırnaklar

2024 için Pantone "peach fuzz" rengini yılın rengi olarak belirledi. Somon rengi ve turuncu arasında olan bu rengin verdiği enerjiyi biz çok sevdik. Zarif bir pastel ton olması sebebiyle birçok renkle uyum sağlayabilir ve tek başına özellikle ilkbahar/yaz sezonunda sıklıkla kullanılabilir.

Editör: Saliha Kara