Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığının bünyesinde Erzurum'da 2020'de kurulan insansız hava aracı (İHA) ve silahlı insansız hava aracı (SİHA) filosunun desteğiyle bugüne kadar düzenlenen operasyonlarda 44 terörist etkisiz hale getirildi.

Gümüşhane’de cinnet getiren şahıs silahla dehşet saçtı: 2 ölü, 1 yaralı Gümüşhane’de cinnet getiren şahıs silahla dehşet saçtı: 2 ölü, 1 yaralı

Terörle ve uyuşturucuyla mücadeleden orman yangınlarına, arama ve kurtarma faaliyetlerine her alanda Türkiye'nin 81 ilinde hizmet veren Bayraktar TB2 İHA ile SİHA'lar, kentte hizmete başladığı günden bu yana yaklaşık 10 bin 500 saat uçuş gerçekleştirdi.

Aylık ortalama 250-300 saat uçuş yapan İHA ve SİHA'ların desteğiyle bugüne kadar düzenlenen operasyonlarda 44 terörist etkisiz hale getirildi, 11 terör örgütü mensubu yakalandı.

Teröristlere ait çok sayıda sığınak, barınak ve patlayıcı tespiti de yapan İHA ve SİHA'lar, bölücü terör örgütünün kırsal faaliyetlerinin deşifre edilmesinde aktif kullanılıyor. -AA

Editör: Sena ERDOĞAN