Tarihin bilinen en eski düzenli ordusunu Türkler kurmuştur. Doğuştan bir askeri zekâ ve kabiliyete sahip olan Türklerin ismi, tarih boyunca “asker” kelimesiyle bir arada kullanılmıştır. Bu yüzdendir ki; “Her Türk asker doğar!” sözü tüm dünya milletlerin bile kabullendiği bir cümle olmuştur.

      Tarihi şanlı zaferlerle dolu olan ordumuz; inancını, başarısını, gücünü, merhametini, yüksek ruh yapısını ve niteliğini Türk'ün ayak bastığı her karış toprakta tarih boyunca ispatlamıştır.

     Bir İtalyan şair (Tasso): “Türklerden bahsediyorum… Düşmanına saldırırken amansız bir kasırgaya, korkunç bir denize ve insafsız bir yıldırıma benzeyen Türk; dost yanında ve silahsız düşman karşısında bir seher yelidir, berrak bir göldür. Gönül açan bu yeli yıldırma, göz kamaştıran bu gölü coşkun bir denize çevirmek tabiatı da inciten bir gaflet olur.” der.

Ordumuz, “AFRİN ZAFERİ” ile özelliklerini kaybetmediğini ve hiçbir zaman da kaybetmeyeceğini Dünya’ya bir defa daha göstermiştir.18 Mart Çanakkale zaferi ile aynı güne denk gelen  “AFRİN ZAFERİ’ ni ”  Yüz yıl  sonra aynı ruhla  tüm dünya’ya ilan etmiştir.

         “Şu kopan fırtına Türk ordusudur yarabbi

         Senin uğrunda ölen ordu budur yarabbi

         Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın

         Galib et, çünki bu son ordusudur İslâm’ın”.

         Allah!  İnanan ihsanlarımızın dualarını kabul buyurmuş ve gerçekten de İslamın son ordusu olan Türk Ordusunu muzaffer eylemiştir.

         “Ordumuz, Türk birliğinin, Türk kudret ve kabiliyetinin, Türk vatanseverliğinin çelikleşmiş ifadesidir.” Atatürk bu sözüyle Türk ordusunun büyüklüğünü, niteliğini, Milletimiz ve ülkemiz için ne büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etmiştir.           . 

           Ordumuzun “AFRİN ZAFERİ” Türk kimliğini yüceltmiş, Türk’ü, Dünya’nın gündemine taşımış, insanımızın Türk olma şuur ve bilincini kuvvetlendirmiş, ileri noktalara taşımıştır. Ayrıca bu topraklarda yaşayan, bu toprakların bütün nimetlerinden bol, bol faydalanan; ancak bu kutsal topraklarda yaşamanın değerini ve önemini bir türlü kavrayamayan bazılarında da; Türk ve Türkiye konusunda farkındalık yaratmıştır.

Kuzey Irak'tan başlayarak doğu Akdeniz'e kadar uzanması istenen terör koridoru; Fırat Kalkanı ve Afrin Zaferi ile engellenmiş; oluşturulmak istenen PKK kuşağı tamamen hayal olmuştur. Bölgede uygulanmak istenen gizli ajandanın en önemli ayağı kırılmış; gelecek on yılda Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunlar toprağa gömülmüştür.

        En önemli hususlardan biri de: “KIZILELMA” ülküsünden insanımızı haberdar etmiş,  insanımıza güven, cesaret ve coşku vermiştir. 

        Bu şanlı zafer ordumuza ve milletimize kutlu olsun.