Cildin iyi temizlenememesi, dış etmenler ve yanlış beslenme ciltte aknelere neden oluyor. Bunların yanı sıra genellikle hormonsal nedenler akneye yol açıyor. Nedeni ne olursa olursa her yaşta ciltte akneler meydana gelebiliyor. Bu akneler ciltte ciddi bozulmalara yol açıyor. Peki bu aknelerden doğal yollarla kurtulmak mümkün mü? İşte detaylar…

BAKIM ÜRÜNLERİ

Cilde uygulanan ürünlerin içeriğinde bulunan maddeler sanılanın aksine akneyi tetikleyebiliyor. Özellikle lanolin, mineral yağı, alüminyum, retinil asetat, alkol, oksibenzon, triklosan, parapen, polietilen, BHA, BHT ve formaldehit bazlı koruyucular içeren ürünler, akne sorununun daha da kötüye gitmesine neden olabiliyor. 

TONİK

Cildin doğal pH seviyesini korumak için cilt temizliğinden sonra tonik kullanımı öneriliyor.

Bebek bezi seçerken dikkat edilmesi gereken unsurlar Bebek bezi seçerken dikkat edilmesi gereken unsurlar

Elma sirkesinin içeriğindeki potasyum, magnezyum, asedik asit ve çeşitli enzimler, cilt üzerindeki bakterilerin azalmasını sağlıyor. Bu nedenle sabah ve akşam bir kere olmak üzere pamuğa damlattığınız elma sirkesini cimldinize nazikçe sürün.

MASKE UYGULAMASI

Yoğurt ve bal maskesi: 1 yemek kaşığı bal ile 1 yemek kaşığı yoğurdu karıştırın ve dikkatlice tüm yüzünüze yedirerek sürün. Aknelerin yoğun olduğu bölgelere daha fazla sürebilirsiniz. 10 dakika beklettikten sonra ılık su ile hafifçe durulayın veya nemli bir bezle silin.

Bal ve tarçın maskesi: 2 yemek kaşığı bal, bir çay kaşığı hindistancevizi yağı ve yarım çay kaşığı tarçını karıştırın. Karışımı göz çevresine gelmemesine dikkat ederek tüm yüzünüze yayın. (Tarçın gözlerinizi yakabilir.) 5-10 dakika kadar bekleyin ve nemli bir bezle silin. 

PEELİNG

Hazır peeling karışımları size iyi gelmeyen kimyasallar içeriyor olabilir. Bu nedenle evde doğal yöntemlerle hazırlayabilirsiniz. Parçacık olarak deniz tuzu, kahverengi şeker ya da ufalanmış yulaf ezmesi kullanabilirsiniz. Baz olarak ise hindistancevizi yağı, kefir ya da bal kullanılabilir. Parçacıklar tıkalı gözeneklerin açılmasına ve ölü derinin arındırılmasına yardımcı olurken doğal bazlar ise bakteri ve mantar hücrelerini etkisiz hale getirerek cildinizi besler. 1-2 yemek kaşığı baz malzemeyi bir kaba alın, içine 2 yemek kaşığı kadar kuru taneli malzeme eklemeniz yeterli.

 ÇAY AĞACI YAĞI

 Bir kulak pamuğuna bir damla çay ağacı yağı damlatıp akne oluşan bölgeye hafifçe bastırabilir ya da 1 yemek kaşığı hindistancevizi yağının içine 4-8 damla çay ağacı yağı damlatarak bu karışımı pamuk yardımı ile etkilenen bölgeye sürebilirsiniz.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistancevizi yağı, var olan en iyi cilt dostu nemlendiricilerden biri. Cildinizi güzelce nemlendirmek için çeyrek çay kaşığı kadar hindistancevizi yağını iki elinize iyice yayın ve masaj yaparak yüzünüze-boynunuza yedirin.

Editör: Sena ERDOĞAN