Belediye Başkanı Bekir Aksun basın mensupları ile kahvaltı programında buluştu.

Basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Aksun, kahvaltı sonrası basın mensupları tarafından  kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

İttifak adayı olarak Ak Parti ile elele seçim çalışmalarını hızla sürdüren Aksun’un yanı sıra bağımsız belediye başkanlığı adaylığı için Erzincan İl Seçim Kuruluna başvuran Yüksel Çakır’da çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Kahvaltı sonrasında yapılan toplantıda gazetecilerin sordukları sorulardan birisi de 2009-2014 yıllarını kapsayan dönemde Belediye Başkanı olan Yüksel Çakır’ın önümüzdeki seçim için İttifak adayına rakip olarak  yeniden ve bağımsız olarak aday olması hakkındaydı. Konu hakkında düşüncelerinin sorulması üzerine kıssa ve net bir açıklama yapan Aksun, “Sadece Ak Parti’den bir isim değil, her partiden isteyen herkes aday olabilir” diyerek Çakır’ın adaylığına saygı duyduğunu belirtti.

Erzincan usulü bulgurlu köfte tarifi Erzincan usulü bulgurlu köfte tarifi

Geçtiğimiz günlerde başvurusunun ardından Adliye önünde basın mensuplarına açıklama yapan Çakır, Erzincan’da bu seçimde ittifakın belediye başkan adaylığı ve bağımsız belediye başkan adaylığının Erzincan halkı ve seçmeni için bir ilk olacağını söylemiş kimsenin kimseyi incitmeyeceği, çok çevreci ve duyarlı bir kampanya ile kimsenin kaybetmeyeceği bir süreç olacağını da sözlerine eklemişti Aynı zamanda sakin bir seçim dönemine hareket kattığını da yaptığı ziyaretlerde vurgulayan Çakır’ın seçim sonuçlarına nasıl etki edeceği ise seçim gününe kadar merak konusu olarak kalacak.


 

Editör: Merve Kiraz