Erzincan’da Cumhuriyet Mahallesi’nde Afganistan ve İran’dan gelen kişiler tarafından propaganda amaçlı kurulduğu belirtilen evden bozma bir kilisenin olduğu ve bu kilisede insanlara, özellikle çocuklara futbol akademisi adı altında hıristiyanlık aşılandığı iddiaları var.

       Bu iddialara göre Erzincan’da Cumhuriyet Mahallesi’nde İran ve Afganistan uyruklu şahıslar tarafından kilise olarak işletilen ve konut hükmündeki dairede Hristiyanlık propagandası (misyonerlik) yapıldığı, her hafta bir gün toplantı yapıldığı öğrenildi. Yabancı uyrukluların çok uğradığı İl Göç İdaresi Müdürlüğü yakınında, göç idaresine gelen yabancı uyruklularla tanışan ve spor faaliyetleri adı altında topluluklarına davet eden misyonerler, belli aşamadan sonra da karşısındakinin dinini değiştirmesi için “Mesihi değilsin o sebeple ...........  faaliyetimize katılamazsın” şeklinde telkinlerde bulundukları söylendi.

       Bu Afgan ve İran uyruklu misyonerler, Türklerin de içerisinde bulundurduğu hedef kitlelerine ulaşabilmek için her türlü yolu deniyor. Dışarıdan içlerine girmek isteyenleri de “Mesihi olman gerekiyor.” İfadesiyle reddeden gurubun yeni hedefi futbolu seven genç nesil. Erzincan dışındaki kiliselerden yüklü miktarda maddi destek aldığı iddiaları da işin diğer boyutu. 

       Futbol sever tüm aileler için benden söylemesi. Çocuğunuzu tek başına futbol kurslarına göndermeyin. Hatta gönderdiğiniz kursun sahibini, ailesini bile araştırın. Sizin çocuğunuzun sağlığı için attığınız bu adım ile, ülke düşmanı, islam düşmanı birey oluşmasına katkı sağlamış olabilirsiniz.

     1 Dipnot.

     Ülkemizde silahlı olmadığı sürece misyonerlik faaliyeti yasa dışı olarak değerlendirilmiyor. Her kesin kendi dinini özgürce yaşaması adına katlanılan bu konular, yarın senin, benim , ülkemin, milletimin başına bir çorap örmez inşallah.