Togg T10F

Listemizin ilk sırasında Türkiye’nin yerli otomobil üreticisi Togg’un CES 2024’te tanıtımını yaptığı T10F adlı yeni elektrikli sedan modeli yer alıyor. Togg T10F, fastback tarzında bir tasarıma sahip. Ön ızgarası ve jant tasarımları ise araca sportif bir hava kazandırıyor. T10F, harici bir güç kaynağı olarak da kullanılabiliyor. Bu sayede Togg kullanıcıları akıllı cihazlarını üçüncü bir yaşam alanı olarak kullanabilecekler.

Özellik Değer
Motor RWD (standart menzil arkadan itiş), RWD (uzun menzil arkadan itiş), çift motorlu
Güç 160 kW / 218 Beygir
Tork 350 Nm tork
Menzil 350+ ve 600 kilometre (standart menzilli ve uzun menzilli RWD), 530 kilometre (çift motorlu AWD)
Batarya kapasitesi 52,4 kWh (standart menzilli), 88,5 kWh (uzun menzilli)
Hızlanma 0-100 km/s: 4,6 saniye (çift motorlu AWD)
Güvenlik 7 adet hava yastığı, trafik işareti algılama sistemi, dur-kalk fonksiyonlu akıllı adaptif hız sabitleyici, akıllı şerit takip sistemi & şeritten ayrılma ikazı, yoğun trafik pilotu, çevre görüş kamerası, kör nokta asistanı, sürücü dikkat asistanı, elektronik denge kontrolü, otomatik park asistanı
Diğer özellikler V2L (cihazdan elektrikli aletlere enerji aktarımı) teknolojisi

Honda 0 Saloon

Honda’nın yeni elektrikli sedan modeli 0 Saloon, alıştığımız sedan tasarımlarından tamamen farklı bir yapıya sahip. Fastback tarzındaki tasarımı, otomobile farklı bir görünüm kazandırıyor. Ön kısımda, büyük bir ışık çerçevesi ve bunun üzerindeki aydınlatma desteği dikkat çekiyor.

 CES 2024 arabalar

Bu tasarım, Honda’nın sadece elektrikli otomobillerinde kullanacağı yeni logoyu da barındırıyor. Tampon bölgesindeki ekran ise, otomobilin teknolojik yönünü yansıtıyor. Otomobilin batarya kapasitesi ve motoru ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

20 Temmuz TV yayın akışı 20 Temmuz TV yayın akışı

Honda 0 Space-Hub

Honda 0 Space-Hub, kutu gibi bir tasarıma sahip. Ön kısımda, geniş bir ızgara ve ince farlar dikkat çekiyor. Arka kısımda ise, geniş bir bagaj kapağı ve üç boyutlu bir arka stop lamba grubu bulunuyor ve sportif bir görünüm kazandırıyor.

İç tasarımı, geniş ve ferah gözüküyor. Otomobilin ön konsolunda, büyük bir dokunmatik ekran ve dijital gösterge paneli bulunuyor. Aracın arka kısmı ise bugüne kadar alıştığımız arabalardan farklı duruyor. Arabanın arka kısmı tamamen kapalı. Burada aydınlatmalarla birlikte Honda ibaresine yer veriliyor. 

Mullen Five RS

Mullen Five RS, yüksek performanslı bir elektrikli crossover olarak tanıtıldı. Araba aerodinamik tasarımı ile ön plana çıkıyor. Otomobilin arka kısmında, arka spoylerin yanı sıra büyük bir kanat bulunuyor. Ön tarafta ise marşpiyel eklerinde aerodinamik kanatçıklar bulunuyor.

 CES 2024 arabalar

Bu kanatçıklar, aracın hava akışını kontrol ederek sürüş verimliliğini artırıyor. Ön kaput üzerindeki delikler de hava akışını yönlendirmeye yardımcı oluyor. Bu delikler, aracın motorunu soğutmaya da yardımcı oluyor.

Özellik Değer
Motor Çift elektrik motoru
Güç 746 kW (1000 hp)
Tork 1151 Nm tork
0-100 km/s 2 saniyenin altında
Maksimum hız 322 km/s
Batarya kapasitesi 100 kWsa
Sürüş menzili 483 km
Fren sistemi Önde altı, arkada dört pistonlu Brembo frenler ve karbon seramik diskler
Lastikler Önde 20 inç, arkada 21 inç yüksek performanslı lastikler
Ağırlık 2300 kg
Diğer özellikler İki büyük ekrandan oluşan bilgi-eğlence sistemi, Persona adı verilen yapay zeka temelli kişisel asistan, yüz tanıma teknolojisi ve seviye 2+ yarı otonom sürüş teknolojisi, nubuk ve Alcantara karışımı döşemeye sahip karbon fiber koltuklar
Üretim tarihi 2025 sonu
Satış tarihi 2026 ortası

Editör: Saliha Kara