Güçlü, metanetli ve özgüvenli bir kız yetiştirmek istelen annelerin çocuğuna verebileceği 9 güçlü kadın mesajı...

1-Kızınıza kendi içinde olup bitene yönelmesini öğretin. Bir kitabi asla kapağı ile yargılamaması gerektiğini,  gerçek güzelliğin içeride olduğunu hayatta güzel olan pek çok şeyin gözle görülemeyeceğini öğretin.

2-Ona  güzelliğin ideal bir hali olmadığını, güzelliğin içten geldiğini, muhteşem görünmesine rağmen kötü bir kişiliği olan insanların hiç de iyi olmadığını öğretin. Kızınıza insanları farklılıkları ile kabul etmeyi öğretin.

3-Yalancıların asla başarılı olamayacağını, sahtekarların asla kazanamayacağını öğretin. Ona şefkat, merhamet, hoşgörü ve iyiliğin önemini vurgulayın. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çip teknolojisinde stratejik önem artıyor. Çip tasarlama ve geliştirmemiz önemli. 5 milyar dolarlık teşvik paketini devreye alıyoruz. Rüzgar teknolojileri için 2 ayrı çağrıya çıkıyoruz. Rüzgar ve güneş enerjisi yatırımları için de 1.7 milyar dolarlık kaynak arıyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çip teknolojisinde stratejik önem artıyor. Çip tasarlama ve geliştirmemiz önemli. 5 milyar dolarlık teşvik paketini devreye alıyoruz. Rüzgar teknolojileri için 2 ayrı çağrıya çıkıyoruz. Rüzgar ve güneş enerjisi yatırımları için de 1.7 milyar dolarlık kaynak arıyoruz" dedi.

4-Bugünün kızları yarının liderleri duruşu sergileyin. Neye ilgi ve alaka duyuyorsa o konuda ilerlemesi için ona destek olun.

5-Kızınıza affetmenin onu daha da güçlü kılacağını öğretin. 

6-Kızınıza saygının kazanalıcağını, saygı kazanmak için saygı göstermesi gerektiğini ve hak etmeyen birine zoraki saygı göstermemesi gerektiğini öğretin.

7-Ona ne kadar güçlü olduğunu öğretin, herkesten önce kendisine güvenmesi gerektiğini öğretin.

8-Mutluluğu, hedefleri ya da memnuniyeti için beklemek zorunda olmadığını, kendi mutluluğunu kendi oluşturabilceğini öğretin.

9-Kızınız yeterli ve harika olduğunu bilmeli. Akıllı, güzel, nazik, sevgi dolu olduğunun farkında olmalı ve tüm bunlara sadece kendisi olmayı başardığı için sahip olduğunu bilmeli...

Editör: Sena ERDOĞAN