Palandöken otelleri, gerek kayak merkezlerine yakın bir konumda olması gerekse Erzurum merkeze yakın olması sebebiyle birbirinden farklı avantajları bünyelerinde bulundurmaktadır. Ancak Palandöken otelleri hakkında detaylı bilgiler vermeden önce Palandöken seyahatiniz sırasında bölgede gezilecek ve görülecek çok önemli bölgeler bulunur. Bu bölgeleri gezip görmek için en az 2 gün ayırmanız gerekir. Kış tatilinizi en iyi şekilde geçirmek için tercih edeceğiniz en iyi bölgelerin arasında olmasının yanı sıra oldukça konforlu otelleri de bulunur.

Palandöken’de Gezilecek ve Görülecek Yerler

  • Palandöken Kayak Merkezi: Erzurum’un turizm merkezi olarak kabul edilen Palandöken kayak merkezi, kış sporlarının merkezi olmasının yanı sıra ülkemizde en geniş alana kurulu olan kayak merkezi olarak da bilinmektedir. Bunun yanı sıra Uluslararası Kayak Federasyonu tarafından dünyanın en büyük 2. Kayak merkezidir. Palandöken ayrıca dünyanın en popüler 20 kayak merkezi arasında yer almaktadır. Palandöken seyahatiniz sırasında kayak yapmak ve kış sporlarıyla zaman geçirebileceğiniz en önemli bölge.
  • Konaklı Kayak Merkezi: Palandöken kayak merkezi kadar olmasa da orta seviye ve profesyonel kayak severlerin en fazla tercih ettiği bölgeler arasındadır. Erzurum merkeze 17 kilometrelik mesafede bulunan Konaklı Kayak merkezinde 16 farklı pist bulunmaktadır. Oldukça yeni olması sebebiyle çevresinde konaklama imkânı olmasa da gezilecek ve kayak yapılacak bölgeler arasında yer almaktadır.
  • Nene Hatun Tarihi Milli Parkı: Ülkemizin en önemli savaşları arasında yer alan 93 harbi, Osmanlı İmparatorluğu ve Rusya federasyonu arasında yapılmıştır. 1877 yılında Erzurum’da geçen bu savaş sırasında Aziziye Tabyası’nda oldukça önemli kahramanlıklar yaşanmıştır. Savaş sırasında daha 20 yaşında olan Nene Hatun, Türk Anadolu kadını olarak rol almış ve Erzurum halkına öncülük ederek Rusların Erzurum bölgesine girmesini engellemek amacıyla büyük mücadele vermiştir. Palandöken seyahatiniz sırasında görmeniz gereken en önemli bölgelerden bir tanesidir.
  • Abdurrahman Gazi Hazretleri Türbesi: Erzurum merkeze 12 kilometrelik mesafede bulunan Abdurrahman Gazi Hazretleri Türbesi, Palandöken bölgesinin eteklerine inşa edilmiştir. Bu türbe 18. Yüzyılın son dönemlerinde Erzurum Valisi’nin eşi tarafından inşa ettirilmiştir. Palandöken seyahatinizi sonlandırmadan önce görülmesi gereken en önemli bölgelerden bir tanesidir.

Palandöken’de Konaklayabileceğiniz En İyi Oteller

Palandöken otelleri gerek kayak merkezine gerek se Erzurum şehir merkezine oldukça yakın bir mesafededir. Güler yüzlü personellerin yanı sıra konforlu otel odaları ile hizmet veren otellerdir. Kış aylarında ev rahatlığını hissedebileceğiniz bu oteller her bütçeye uygun olan otellerdir. Ayrıca palandöken seyahatiniz sonrasında farklı bölgede tatiline devam etmek isteyenler için en konforlu otelleri görmek için gezinomi.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

  • Dedeman Palandöken Hotel: Erzurum merkeze 8 kilometre ve Erzurum Havalimanına 17 kilometrelik mesafede bulunan bu tesis bünyesinde kapalı havuzun yanı sıra konaklama sırasında keyifli dakikalar geçirmek amacıyla animasyon, hamam, kayak pisti, masaj, oyun salonu, sauna gibi aktivitelerin yanı sıra kayak kiralama hizmeti ve kayak dersi vermektedir.
  • Dedeman Palandöken Ski Lodge: Erzurum şehir merkezine 6 kilometre ve Erzurum havalimanına 15 kilometrelik mesafede bulunan bu tesis ev rahatlığını hissedebileceğiniz en iyi oteller arasındadır. Otel ayrıca konaklayan misafirlerin rahat etmesi ve keyifli zamanlar geçirmesi amacıyla sauna, masaj, bilardo, fitness, gibi hizmetleri de bulunmaktadır.
  • Sway Hotels Palandöken: Erzurum şehir merkezine 5 kilometre ve Erzurum havalimanına 15 kilometrelik mesafede bulunan bu tesis bünyesinde kapalı havuz, çocuk kulübü gibi özelliklerin yanı sıra tesis bünyesinde misafirlerin keyifli aktiviteler yapması amacıyla bilardo, masa tenisi, hamam, langırt, buhar banyosunun yanı sıra kayak dersi ve kayak kiralama hizmeti vermektedir.
  • Palan Ski & Convention Resort Hotel: 7,500 metre kare alan üzerine kurulan bu tesis Erzurum şehir merkezine 3 kilometre ve Erzurum Havalimanına ise 15 kilometrelik mesafede yer almaktadır. Tesis bünyesinde 158 oda bulunmaktadır.

Editör: Doğu Gazetesi