Erzincan Bilim ve Sanat Merkezi toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürlerinin yanı sıra çok sayıda rehber öğretmeni katıldı.
Düzenlenen toplantıda Erzincan Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Erzincan’ın eğitim ve öğretimde özlenen seviyeye tekrar gelmesi için sık sık bir araya geleceklerini belirtti.
Gün açıklamasında: “ Biz büyük bir aileyiz. Büyük bir camiayız. Bu camianın içerisinde farklı branşlarda olan farklı arkadaşlarımız var. Branşdaşlarımız, meslektaş arkadaşlarımız var. Birinin birine üstünlüğü, gibi bir durumda değiliz. Çünkü her meyvenin bir tadı var. Her birinin ayrı bir özelliği, her birinin ayrı bir güzelliği var.
Bu güzellikler içerisinde çok güzel bir branş olan bizim okullarımızın rehber arkadaşlarımız var. Bizim bir derdimiz var ve biz bu derdimizi seviyoruz. Nasıl olur kişi nasıl derdini sever evet biz derdimizi seviyoruz. Çünkü bizim derdimiz eğitim ve öğretim dolayısıyla bu derdimizin, dermanını aramaya çalışırken bundan kurtulmayı değil, bununla ilgili olarak nasıl daha çok çalışmalar yapabiliriz diye biz buradayız.
Daha önce okul müdürlerimizle, akabinde ortaokul müdürlerimizle, şuanda sizlerle ve ilçelerimizde ki toplantılarımızla dün mesela Tercan’da 200 tane öğretmenimizle birlikteydik. Bu derdimizi bu başarımızı diyelim eğitim ve öğretimin kalitesini nitelik olarak ne kadar daha yükseltebiliriz bunun uğraşı içerisindeyiz. Gelecek haftalar içerisinde Erzincan’ımızın yıldızı projesiyle öğrencilerimizle bizim öğretmenlerimizle, yatılı okullarımızın müdür yardımcıları ve idarecileri ile birlikte bir araya geleceğiz ve neler yapacağımızı tartışacağız.
Tabi ki evin içini en iyi bilen ev sahibidir. Bizler ev sahibiyiz. Okullarımızın durumu ney, okullarımıza neler yapabiliriz. Erzincan’da her gittiğimiz yerde gerek eğitim, gerekse öğretimde son zamanlarda özellikle öğretim ile ilgili Erzincan’ın özlenen yere nasıl gelebilir daha önce Erzincan bu başarıyı elde etmiş bir il olarak, biz Erzincan’ımıza ney yapabiliriz diye sık sık bize velilerimize, çevremize, okullarımıza daha tecrübeli öğretmen arkadaşlarımızdan, öğretmenlerimizden bunları yaşayanlardan bize sürekli serzenişlerde bulundular. İşte bizler de Erzincan’da ki eğitimimizi en üst noktalara çıkarabilmenin bir uğraşı içerisinde olacağız” diye konuştu.  
Editör: Doğu Gazetesi