Erzincan’da otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı, 7 kişi yaralandı Erzincan’da otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı, 7 kişi yaralandı

Cumhuriyet meydanında bir araya gelerek gönüllüler adına bir konuşma yapan Selma Gülen şu ifadelere yer verdi; “Bildiğimiz üzere hükümet sokak köpeklerinin belediyelerce toplanması, barınaklara kapatılması, sahiplendirilmeye çalışılması, 30 gün içinde sahiplendirilmezse uyutulmasına yönelik bir kanun tasarısı hazırlığında. 
Hükümet “uyutulma” kelimesini seçerek bu işin vicdani yönünün üzerini örtmeye çalışmaktadır. Sokakta yaşayan bu canlar uyutulmayacak iğne vurularak öldürüleceklerdir. 
Konunun uzmanlarının sosyal medya ve diğer mecralarda anlattığı çözümlerden biri olan kısırlaştırma yerine hem daha fazla maliyeti olan hem de insanlık dışı olan iğne ile öldürme yönteminin seçilmesinin amacı nedir?
Hevesle alınıp sonra sokaklara terk edilen cins hayvanların bile Canseverler tarafından sahiplendirilemediği ülkemizde sokak köpeklerinin 30 gün içerisinde sahiplendirilebileceğinin düşünülmesi gerçekçi değildir. Bu düpedüz itlafa zemin hazırlamaktır. 
Sokakta yaşayan canlar için en doğru çözümlerden ilki artan popülasyonun önüne geçmek için kısırlaştırma seferberliğinin başlatılması ve bunun bir sisteme oturtularak devam ettirilmesidir.
Diğer bir çözüm ise işleyişine hayvan hakları derneklerinin ve gönüllerinin katıldığı insancıl bir şekilde işletilen barınakların açılması ve var olan barınaklarında bu duruma getirilmesidir.
Bir diğer çözüm hayvan satışının yasaklanmasıdır. Bu canlar satılmamalı, sahiplendirilmelidir. İnsanlara çocukluktan itibaren hayvan sevgisi aşılanmalıdır. 
Diğer çözümler ise hayvan sahiplenip sonra sokağa bırakan kişileri tespit edilip bu kişilere ciddi cezalar verilmesidir. 
Tüm bu çözüm önerilerini uygulamak varken hükümetin hazırladığı bu kanun tasarısı vicdan sahibi hiç kimse tarafından kabul edilemez.
Ben Yunus Emre’nin bir sözüyle bitirmek istiyorum; Yaradılanı hoş gör, yaradan ötürü”
Kamuoyu açıklamasının ardından gönüllüler ‘Yerinde kısırlat, yerinde yaşat’ sloganları attı.

Sokak hayvanları eylemi vatandaşlara köpek ve kedi maması dağıtımı ile sona erdi.

Editör: Adem Küçükkaya