“Atatürk Yüzyılın Yetiştirdiği Bir Dahi Olarak Tarihe Geçmiştir”

AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 80. Yıl dönümü dolasıyla ortak yazılı bir basın açıklaması yaptılar.

                AK Parti Erzincan Milletvekilleri Karaman ve Çakır açıklamalarında; “ Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 80. yılında saygı ve şükranla anıyoruz. Onun 'En Büyük Eserim' dediği Türkiye Cumhuriyeti  bugün, dünyada sözü dinlenen dostluğu aranan ve uluslararası sorunların çözümünde aktif rol üstlenen yüksek itibara sahip bir ülke konumundadır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, övgüye değer birçok üstün meziyeti şahsında toplamış büyük bir fikir ve devlet adamıdır. İleri görüşlülüğü, irade ve cesareti, azim ve kararlılığı ile de dünya tarihinin unutulmaz komutanları arasında yerini almış, askeri bir dehadır. Milleti için sayısız hizmetinin yanında, dünya barışını ve insanlık idealini daima ön planda tutmuş; bu yönüyle de tüm insanlığın saygısını kazanmıştır. Atatürk, sadece Türk Milletinin değil, dünyanın bütün mazlum milletlerinin sevgi ve takdirine mazhar olmuş, geleceği aydınlatan fikirleri ve dünya görüşü ile Atatürk yüzyılın yetiştirdiği bir dahi olarak tarihe geçmiştir.

Bu düşüncelerle, vefatının 80. yıl dönümünde Kurtuluş Savaşı'mızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin banisi  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bütün şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyoruz” ifadelerine yer verdiler.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ebediyete intikalinin 80. yıldönümü nedeniyle yazılı mesaj yayımladı.

"Ebediyete intikalinin 80. yıldönümünde, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve rahmetle anıyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sadece milletimizin değil, bütün insanlığın sevgisini ve saygısını kazanmış bir liderdir.

Türk milletinin refahı ve mutluluğu için sürekli yeniyi ve mükemmeli arayan Atatürk, çağın ruhunu ortaya koyan doğru, gerçekçi ve bilimsel yaklaşımları, evrensel fikirleri, meşruiyetçi çizgisi, insani değerlere ve özgürlüğe olan bağlılığıyla, dönemin diğer liderlerinden ayrılmaktadır.

O'nun öncülüğünde Cumhuriyet döneminde hayata geçirilen inkılâp ve reformlar, demokratik, modern, hür ve müreffeh Türkiye'nin temellerini atarak büyük bir dönüşüm ve modernleşme sürecini başlatmıştır.

Atatürk'ün temel felsefesi, bu ülkeyi muasırlaştırmak, milletimizin sahip olduğu imkânları güçlendirmek, Türkiye'yi birlik ve beraberlik içinde çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmaktır. Hepimizin en temel görevi, onun bu ideallerini, en ileri bir demokrasi bilinciyle hayata geçirmektir. Ne mutlu ki, onun genç nesillere emanet ettiği ve ‘en büyük eserim' dediği Türkiye Cumhuriyeti, bugün ileri bir demokrasiyle taçlanmış olarak yine onun işaret ettiği hedefler istikametinde varlığını sürdürmektedir.

Cumhuriyet'in kuruluşuyla belirlenen ideallere ulaşma bağlamında temel hedefimiz, ülkemizin Atatürk'ün öngördüğü muasır medeniyetler seviyesini geçmesini sağlamaktır. Bu hedefe doğru yürürken, Türkiye'nin birlik ve beraberlik içinde gelişmesi, büyümesi, modernleşme sürecinin devam etmesi elzemdir.

Bunun bir bayrak yarışı olduğu şuuruyla, büyük bir inançla ve azimle çalışan devletimizin de, milletimizin de, Cumhuriyet'i ilelebet yaşatma ve kazanımlarımızı ileriye götürme konusunda güçlü bir iradeye sahip olduğunu vurgulamak istiyorum. Gelecek nesillerin de, aynı anlayışla sorumluluklarını yerine getireceğine eminim.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, milletimizin unutulmaz lideri, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum. "

Erzincan İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80. yılı dolayısıyla mesaj yayınladı.

"Yaşamı boyunca aziz milletimizin istiklali ve istikbali için mücadele etmiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 80.yılında minnetle şükranla yâd ediyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk,cephede kahramanca mücadele eden bir komutan,Türk insanına milli ruh ve benliği aşılayarak yeniden ayağa kalkmasını sağlayan bir liderdir.Aziz milletimizin hürriyetine kasteden işgal güçlerine karşı ecdadımızın birlik ve beraberliğini tesis ederek Kurtuluş Savaşı’nı kazanmış ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur.

 Kurtuluş mücadelesinin en başından sonuna kadar Türk milletinin yüksek vasıflarına güvenmiş,kazanılan bu büyük zaferin milletin eseri olduğunu belirtmiştir.Onun önderliğinde Anadolu topraklarından yükselen bağımsızlık ve özgürlük meşalesi dünyada pek çok topluma da örnek olmuştur.

Atatürk'ün rehberliğinde ve önderliğinde aziz milletimizin kanı, canı ve büyük emekleriyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşatılması, hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğu olmalıdır. Ülkemizin gelişmesi için daha çok çalışmalı, yeni kuşaklara yurttaşı olmaktan gurur duyacakları güçlü bir ülke bırakmak için çaba göstermeliyiz.

Atatürk’ün vatanı ve milleti için yaptıklarını öğrenmek ve gelecek nesillere aktarmak hepimiz için bir görev olmalıdır. Ancak bu görevi yerine getirebilmek için öncelikle Atatürk’ü doğru anlamak gerekir. Atatürk, “ Beni görmek demek yüzümü görmek değildir. Benim düşüncelerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve duyuyorsanız bu yeter.“ diyerek bu konuda bir anahtar sunmuştur. Buna karşın, zaman zaman Atatürk’ün yeterince anlaşılmadığı, onun ortaya koyduğu düşüncelerin gerçek anlamının değerlendirilemediği görülmektedir.

Nedir Atatürk’ü anlamak? Onu anlamak, en başta onun düşüncelerini anlamak, sonra da onun gösterdiği hedeflere ulaşmaktır. Atatürk, Türk halkına çağdaş uygarlık düzeyini; sanatta, bilim ve teknolojide ilerlemeyi; başka milletlerin boyunduruğu altına girmeyi engelleyecek ekonomik gelişmeyi sağlamayı hedef olarak göstermiştir. Bu hedefe ulaşmada en önemli rolü ise eğitim üstlenmektedir. Her alanda ülkeyi en ileri noktaya taşımanın tek yolu eğitimdir. Atatürk’e göre eğitim, bir ulusu ya bağımsız ve yüce bir toplum halinde yaşatır ya da tutsaklığa ve yoksulluğa sürükler. Eğitimin de her şeyden önce bilime dayanması gerekir. Bunun yanı sıra ulus ve ülkeyi kurtarmak için sevgi, iyi niyet ve günlük çıkarlarını hiçe sayan anlayış gereklidir.

Atatürk’ü ve devrimlerini, onun gelecek nesillere adeta vasiyet niteliği taşıyan sözlerini anladığımız, azim ve kararlı olduğumuz sürece ülkemiz çağdaşlaşma ve ilerleme yolunda önemli adımlar atacaktır. Her devletin varlığı, temsil ettiği milletin varlığına ve gücüne bağlı olarak sürer. Türk milletinin ise muhtaç olduğu güç, geçmişinden ders almasında, geleceğe umutla bakmasında, yılmadan çalışmasında ve Atatürk’ün devrimlerinden ayrılmamasında saklıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu,milletimizin unutulmaz lideri,büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmetle minnetle anıyorum.

  Ruhları Şad,mekânları cennet olsun."

CHP Erzincan İl Başkanı Ayhan Doğan’ın Atatürk’ün vefatının

80. yıldönümü mesajı

"Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük devlet adamı ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete uğurladığımız günün 80. yıldönümünde onu bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyoruz.

Büyük Atatürk’ün bilgisizliğe, dogmalara ve geri kalmışlığa karşı açtığı savaşı, Ulusumuzun evrensel değerleri özümsemesi ve çağdaş yaşamı kısa sürede benimsemesiyle kazanmıştır. Güç koşullara ve olanaksızlıklara karşın, yedi düvele karşı verilen Kurtuluş Savaşı mücadelesi dünya ölçeğinde etki yaratan bir zaferle sonuçlanması, ardından Cumhuriyet'in kurulması ve Türk Devriminin gerçekleştirilmesi, tarihin ender kaydettiği olaylardandır.

Üzerinden bir asır’a yakın bir süre geçmesine rağmen hala insanların gönlündeki yeri değişmeyen, zorlama, baskı ve yönlendirme olmadan insanların içinden gelerek duyduğu sevgi, saygı ve özlem tarih boyunca dünyada hiç bir lidere nasip olmamıştır. Geçen zaman içinde dünyada yaşanan gelişmeler Atatürk’ün düşüncelerindeki ve öngörülerindeki haklılığı ortaya koymuş, O’nun insanlar tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlamıştır. Türk ulusu, tüm insanlığa mâl olmuş büyük önderi ile ne kadar övünse azdır.

Kurmuş olduğu demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni ebediyete kadar yaşatacağımızı, ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucuları olacağımızı ve ülkemizi hak ettiği çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmada olan kararlılığımızı sürdüreceğimizi ifade ediyor, aramızdan ayrılışının 80. yılında, Türk Ulusunun gönlünde ölümsüzleşen Yüce Önder Atatürk’ü bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyorum."

CHP ERZİNCAN MERKEZ İLÇE BAŞKANI MESUT SAĞIR’IN TÜRKİYE CUMHURİYETİ KURUCUSU, BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK’ÜN ARAMIZDAN AYRILIŞININ 80. YILI NEDENİYLE YAYINLADIĞI MESAJ

"Ulusumuzun ışık kaynağı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, aydınlık Türkiye'nin sembolü, büyük devrimci ve düşünce adamı Yüce Atatürk'ü, ebediyete uğurladığımız günün 80. yıldönümünde onu bir kez daha sevgiyle, özlemle, saygıyla ve rahmetle anıyoruz.

Atatürk'ün en önemli özelliği düşünce ve eylem insanı olmasıdır. Atatürk, doğru zamanda doğru kararlar almış ve uygulamıştır. Hep ileriye bakmış, güçlükler karşısında yılmamış, Ulusu'na inancını hiçbir zaman yitirmemiştir. Dünya siyasal tarihinde kabul görmüş, bilgisi, sevgisi, hoşgörüsü, barışçılığı ve devrimci kişiliği ile tüm insanlığın saygı duyduğu örnek bir lider olmuştur.

                Bireyi yurttaş konumuna yükselten Cumhuriyet rejimi, yurttaşlar arasında eşitliği sağlayarak, herkese ülke yönetimine katılma ve ülkenin geleceğinde söz sahibi olma hakkını vermiştir.

Aramızdan ayrılışının 80. yılında, Türk Ulusunun gönlünde ölümsüzleşen Büyük Önder Atatürk’ü bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyorum."

Editör: Doğu Gazetesi