FETÖ/PDY operasyonunda 21 kişiden 10’u tutuklanarak cezaevine gönderildi. 11 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

 

Erzincan'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması(FETÖ/PDY) üyesi ve örgütün şifreli haberleşme programı ‘ByLock’ kullandıkları gerekçesi ile önceki gün gözaltına alınan 21 kişi mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen 21 kişiden 10’u tutuklanarak cezaevine gönderildi. 11 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

 

            Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda 28.03.2017 günü Erzincan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin koordinesinde, meslekten ihraç edilen akademisyen ve öğretmenlere yönelik 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 21 kişi gözaltına alınmıştı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde sorguları tamamlanan ve mahkemeye sevk edilen 21 kişiden 10’u FEDÖ/PDY üyesi ve örgütün şifreli haberleşme programı ‘ByLock’ kullanıcısı oldukları iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

11 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

 

Editör: Doğu Gazetesi