Erzincan'da Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak olan 10 bin personel istihdamı kapsamında, 103 personel alımı yapılacak.

Başvurular İŞKUR online sistemi üzerinden yapılabiliyor.  Sağlık Bakanlığı personel alımı ile ilgili detaylar belli oldu.

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatlarına Erzincan için 103 kişi alınacak.

Kurada bir asıl bir yedek aday ismi belirlenecek. Kura çekimi 06/04/2022 günü bakanlık tarafından Ankara'da gerçekleştirilecektir.

Alımlarında sözlü mülakat yapılmayacak.

İlanda belirtilen şartların tamamını taşıyan adaylar, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden 15/032022 – 21/03/2022 tarihleri arasında elektronik (online) kullanıcı girişi yaparak başvurularını yapabilecekler.

Bakanlığın ihtiyaç duyduğu hizmet türlerinde/mesleklerinde alımların il düzeyinde karşılanması yoluna gidilecek. Başvurularda, kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adresleri dikkate alınacak.

İlan edilen kadrolara başvuran adaylar, İŞKUR tarafından Bakanlığa bildirilecek. İşe alınacak sürekli işçiler, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin geçici 10 uncu maddesi hükmüne göre öncelikliler de dâhil olmak üzere İŞKUR tarafından bildirilen başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı (ilan edilen kadro sayısı) kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday sınava tabi tutulmaksızın Bakanlıkça doğrudan noter kurası ile belirlenecek.

Editör: Doğu Gazetesi