Konu ile ilgili Erzincan Valiliği'nden yapılan açıklamada; "Erzincan Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele ve KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince 06/11/2018 tarihinde Erzincan-Erzurum karayolu üzerinde oluşturulan risk analizine dayalı yapılan yol uygulamasında;  Saat 11:15 sıralarında şüphe üzerine durdurulan İran plakalı yarı römorklu çekicide, Curt isimli narkotik köpeği ile yapılan aramada, kuru üzüm yüklü aracın kupa üzeri ve iç kısmında, sigara kartonlarının içerisine gizlenmiş vaziyette, reçeteye tabi, uyuşturucu madde etkisi yapan 127.814 adet hap ile 598 adet ampul ele geçirilmiştir.

Konu ile ilgili olarak T.A. (34), S.H. (34) isimli şüpheliler hakkında “TCK 188 (Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma ve Nakletme)” suçundan tahkikat sonrasında adli makamlara sevk edileceklerdir.

Uyuşturucu-Uyarıcı madde ticareti yapan, nakleden, bu suçları işleyerek ekonomik ve haksız kazanç elde eden, uyuşturucu kullanımını özendirmek ve uyuşturucu-uyarıcı maddeleri pazarlamaya çalışmak suretiyle geleceğimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi zehirlemeye ve hayattan koparmaya çalışan suç örgütleri, örgüt üyeleri, sokak satıcıları, maddeleri temin eden ve nakleden veya bu suça her ne sebep olur ise iştirak eden şüpheliler ile en etkin şekilde ve kararlılıkla mücadeleye devam edilecektir" denildi.

Editör: Doğu Gazetesi