Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Başöğretmen salonunda düzenlenen etkinliğe Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Sağlık İl Müdürü Mesut Turan ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergül Topal katıldı.
Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergül Topal; “Hastanemizde çalışmalarımız devam ederken geliştirme çabalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Hastanemiz Tıp Fakültesi, Sağlık Bakanlığı kadrosuyla birlikte çalışmaktadır. Bu sistemde zorluklar olmasına rağmen başarılı bir şekilde çalışmamız mümkün olmuştur. Ayrıca artık neredeyse dışarıya hasta sevki olmamaktadır. Fakültemizin hastanemizin bugünlere gelmesinde emeklerini esirgemeyen başta rektörümüz Prof.Dr. İlyas Çapoğlu olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Daha sonra haftanın önemine değinen Sağlık İl Müdürü Mesut Turan; “14 Mart Tıp eğitiminin başladığı bir tarihtir. Tıbbiyenin kuruluş tarihidir. Ama asıl alınan 1919 yılının 14 Martıdır. Bu tarihte işgal yıllarının ve tıp fakültesinin kuruluş yılları gerekçe gösterilerek tıbbiyeliler işgale karşı direnişi de temsil etmişlerdir. 14 Martın böyle bir önemi de bulunmaktadır. Ülkemizde tıp mesleği yaşamı boyunca öğrenmeyi ilke edinerek ülkesine ve insanına hizmet amacını taşıyan tıp bilimini ilerlemesi için çalışan doktorlar ve sağlık personelimiz insanların daha sağlıklı daha mutlu bir yaşam sürmesi için çalışarak toplumumuzun inandığı her zaman destek verdiği gönül borcu duyarak saydığı kişiler ve insanlardır” şeklinde konuştu.
Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ise açıklamasında sağlıkçı olmanın zorluklarına değinerek; “İnsanların en zor anlarında onların yanında olan onlara yardım etmekte her türlü bilgi ve becerimizi kullanan zaman merhumu mesai merhumu tanımadan onlara yardımcı olan değerli sağlık çalışanları bugün dolasıyla saygıyla selamlıyorum. 7-24 mesaisi belli olamayan kaç meslek tanımlayabilirsiniz. Mesleği bir sanat gibi icra eden önemli bir mesleğin sahibisiniz” dedi.
En son olarak konuşan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir’de konuşmasında sağlık hizmetinin öneminden bahsetti. Vali Akdemir açıklamasında; “Zaman zaman böyle günlerin çok olmasından şikâyet edilir. Ama görüyoruz ki bu günler meslek dayanışması, mesleki sorunların tartışılması yönünden önem arz ediyor. Sağlık hakkı en temel insan hakkıdır. Aynı zamanda bir anayasal haktır. Ülkelerin gelişmişliği, sosyal hukuk bakımından da çok önem arz ediyor. Bu anlamda biz vatandaşlarımızın gerek ülke çapında gerek ilimizde sağlık hizmetinden nasıl faydalandığı bizim için çok önem arz ediyor” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Tıp Fakültesi öğretim üyelerine cübbe giydirildi. 
Editör: Doğu Gazetesi