Erzincan’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Garnizon Şehitliği'nde dualar edilerek şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Erzincan İl Müftüsü Burhan Çakır tarafından dua edildi.

Erzincan Valisi Mehmet Makas, “Aziz Şehitlerimiz, Vatanımızın bağımsızlığı, milletimizin birlik ve beraberliği uğruna, gözünü kırpmadan can veren, siz şehitlerimizi minnet ve şükran ile anmak üzere huzurunuza gelmiş bulunmaktayız.

Çanakkale’de, Sakarya’da bozguna uğrattığımız düşmanların torunlarını 15 Temmuz’da da milletçe derdest ettik. İstiklalimizi tehdit eden terör şebekelerini güçlü ordumuz ve cesur halkımız sayesinde toprağa gömdük. Bu uğurda, aziz vatanımızı korumak için canlarınızı feda ettiniz. Anadan, yardan vazgeçip bir hilal uğruna şehitlik mertebesine ulaştınız.

Bu topraklar kolay vatan olmadı. Ecdadımız kanıyla canıyla vatan yaptı bu toprakları. Çanakkale’de, Sakarya’da her köy, her kağnı ve her minare cepheye koşmuştu. İşte biz o köylerin çocuklarıyız. O minarelerin mü’minleriyiz. Bu yüzden siz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu vatana hepimiz aynı ihlâsla aynı şuurla sahip çıkacağız. Birliğimizi, kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara asla fırsat vermeyeceğiz.

Millet olarak bizler, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan her bir şehidimizi daima minnet ve şükranla anacağız. Şehitlerimizin aziz emanetini ebediyen koruyacak, bu emaneti çok daha yükseklere taşımak için var gücümüzle mücadele edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, vatanı, bayrağı, demokrasisi ve tüm kutsal değerleri uğruna mücadele edip şahadete erişen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, tüm gazilerimize sağlıklı, huzurlu ve uzun ömürler diliyorum” dedi.

Program şehit mezarlarının ziyaret edilerek karanfiller bırakılmasıyla sona erdi.

Gerçekleşen törene Erzincan Valisi Mehmet Makas, Belediye Başkanı Bekir Aksun, 3.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tüm General Davut Ala, şehit aileleri, gaziler ve kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile il protokolü katıldı.

Editör: Doğu Gazetesi