Erzincan Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu’nda bulunan 174 hafız öğrenciye Kuran-I Kerim ve hafızlık rehberi hediye etti. Erzincan Hayrat İnsani Yardım Derneği’nden etkinlik ile ilgili yapılan açıklamada; “Erzincan Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu’nda bulunan 174 hafız kardeşimize kuran-ı kerim ve hafızlık rehberi hediye ettik.

Bu yapılan faaliyetten dolayı hayrat insani yardım derneğine bağışçılarına ve gönüllülerine teşekkür ediyoruz. Hayrat İnsani Yardım Derneği 2013 yılında kurulmuş olup, Türkiye'deki 300 koordinasyon merkezi ve 25 farklı ülkedeki koordinatörlükleri ile ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yürütmekte. Bu çalışmalar 5 kıta ve 70 ülkede ramazan, kurban, acil yardım, su kuyusu, yetim, sağlık, eğitim ve sürdürülebilir kalkınma alanlarında gerçekleştirmekte. Kurulduğu günden bu yana yüksek özveri ile faaliyetlerini sürdüren Hayrat Yardım, tüm çalışmalarında dürüstlük, güven, sürekli gelişim, insana ve çevreye saygı gibi erdemleri her daim ön planda tutmuştur.

Nitekim bu tutumların meyvesi olarak 2016 yılında “Kamu Yararı” ve 2017 yılında da “ İzin Almadan Yardım Toplama İzni” statüsünü elde etmiştir” denildi.

Editör: Doğu Gazetesi