19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Erzincan Belediyesi önünde tören düzenlendi.

Törende konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu: ‘19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan, Milli Mücadeleyi başarıya taşıyan, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmayı hedefleyen ruhu, heyecanı ve coşkuyu bugün de gençlerimizde görüyoruz.

Geleceğin sporcularının yetişmesi adına tüm kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde önemli projeleri hayata geçiriyor, gençlerimiz spor yapabilsin diye tesisleri onların ayaklarına götürüyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığının tesisleşme hamlesiyle raket sporlarından, savunma sporlarına; takım oyunlarından, bireysel branşlara kadar birbirinden güzel ve kullanışlı modern tesislerine kavuşuyor.  Bu tesis çalışmalarının sonuç değil aksine bir başlangıç olduğunun bilincindeyiz. Asıl iş bundan sonra başlıyor. Tesisler başarı için sadece araç. Bu aracı amaca çevirmek adına gençlerimiz için anahtar rolü üstlenerek var gücümüzle daha da çalışacağız.

Özgürlüğümüzün, egemenliğimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı gençlerimiz… Bugün biz, sizlere daha aydınlık, umutlu ve barış dolu bir gelecek için çalışırken, sizden beklentimiz kahraman ecdadımızdan emanet aldığımız vatan ve bayrak sevgisine, özgürlük aşkına sahip çıkmanız; bu yüce değerleri sonraki nesillere aktarmanızdır.

Milli değerlerine bağlı, evrensel değerlerle barışık ve geleceğe güvenle bakarak yetişmeniz, 19 Mayıs ruhunu anlamanız, benimsemeniz ve sorumluluğunu üstlenmeniz geleceğimiz için büyük önem taşımaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Gazilerimizi ve vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun’ dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu’nun konuşmasının ardından bisiklet turu düzenlendi. Düzenlenen Bisiklet turuna Erzincan Vali Yardımcısı Yunus Emre Temel, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Davut Ala, Gençlik ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu, Kurum Müdürleri ve sporcular katıldı. Etkinlikler hafta boyunca farklı branşlarda devam edecek.

Editör: Doğu Gazetesi