Terzibaba Mezarlığında depremde hayatını kaybedenler için Kur'an'ı Kerim okundu ve dualar edildi. Yapılan etkinliğe Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, AK Parti Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu, Erzincan İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Ak Parti İl Başkanı Burhan Çakır, MHP Erzincan İl Başkanı Erkan Karaman, Ak Parti Erzincan Belediye Başkan Adayı Cemalettin Başsoy,  MHP Belediye Başkan Adayı Hamdi Karakaya, sivil toplum kuruluşları ile depremde hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı.
Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Erzincan İl Müftüsü Galip Akın; “Erzincan’da 22 yıl önce acıyla kalkıldı. Bir gerçekle kucak kucağa gelindi. İnsanoğlu bilirsiniz hepimiz farkındayız. Beşik ile tabut arasında geçen ömrümüz kara toprağın bağrında sonlanıyor. Ondan sonrada sonsuz bir hayata doğru yolculuğumuz devam ediyor. Her nefsin yaşayacağı hiç kimsenin kurtulamayacağı bir gerçektir ölüm. Ölüm sonsuz bir kapıdan sonsuz bir sahaya geçmektir. Rabbimiz “Her canlı mutlaka ölümü tadacaktır” diye buyurduğunu” belirterek ölümün Allahtan geldiğini söyledi. 
Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır; “ Bundan 22 yıl önce meydana gelen depremde kimilerimiz kardeşlerimizi kimilerimiz anamızı babamızı eşimizi evlatlarımızı kimilerimiz de komşularımızı yakınlarımızı deprem sonrasında toprağa verdik. Bunun hüznü içerisindeyiz. 22 yıldır bu hüznü hep birlikte yaşıyoruz. Bazen o yaşanan birçok acı depremle yaşanan acının gelmesine rağmen depremle ilgili yaşanmış olanın yerini alamadı. Biz her yıl burada tertiplediğimiz programla beraberinde bir dizi programlara aslında bu acıyı yenilemek tazeleyerek yeni baştan bu hüzün deryası içerisine daldırmak niyetiyle bu programları yapmıyoruz. Bir farkındalık oluşturmak için bu programları yapıyoruz. 22 yıl önce ve daha önceki yıllarda 39 depreminde ağır bedeller ödedik. Canlarımızı kaybettik şehrin neredeyse bir olması ile birlikte taş üstünde taş kalmamasıyla şehrin yeniden imar edilmesine hep birlikte şahitlik ettik. Ben burada 92 depremi sonrasında şehrimizde yöneticilik yaparken Vali olarak, Belediye Başkanı olarak bu farkındalığı bir şekilde sahaya yansıtmak suretiyle şehri terk etmeden ama deprem gerçeğini de göz ardı etmeden yapılaşma sırasında şehirleşme sırasında bu bilinci de canlı tutan bizden önceki selef belediye başkanlarını kurum ve kuruluşlarımızın yöneticilerine de hayırla yâd etmek istiyorum” diyerek deprem şehitlerine Allah’tan rahmet yakınlarına ise başsağlığı diledi.
Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir açıklamasında; “ Biz bir acıyı 22 yıl önce yaşanan Can Erzincan’da yaşanan bu acıyı tekrar tazelemek ve bu yarayı tekrar deşmek için bu programı yapmıyoruz. Biraz önce belediye başkanımız söyledi bir farkındalık oluşturmak için insanlarımızı 22 yıl önce bu topraklarda neler yaşanmış ve bir daha bu acıların yaşanmaması için neler yapabiliriz konusunda bir farkındalık oluşturmak için yapıyoruz. Erzincan’da 11 ay önce göreve başladığımda Erzincan’da bu acıyı yakinen yaşamış ve yakınlarını kaybetmiş bir arkadaşımız bana şunu söyledi. Sayın Valim Erzincan öyle bir yerdir ki toprağın altında yatanların, toprağın üstünde daha çok bir şehirdir. Yani bu şehir biraz önce müftümüzde söyledi. Şehitlerin yattığı iki büyük depremde neredeyse şehrin tamamının kaybedildiği topraklardır. 1939 depreminde Erzincan ve civarında 40 Bin’e yakın insanımızı kaybetmişiz. Şehir küllerinden yeniden doğmak için yeniden bir şehir oluşturmak için çok gayret sarf etmiş ve gerçekten bunu da başarmış, yeni bir yerleşim yeri kurulmuş ama maalesef yine 1992 yılında 13 Mart’ta bir Ramazan akşamında yeni bir acıyla sarsılmış ve yine çok sayıda vatandaşımızı kaybetmişiz. Bugün burada çok sayıda vatandaşımız yakınlarını kaybetti ve bu acıyı hale içimizde yaşıyoruz. Ben bu depremlerde hayatlarını kaybetmiş vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum mekânları cennet olsun inşallah Allah bu topraklarda ülkemize bu acıları yaşatmaz” diye konuştu.
Konuşmaların ve duaların ardından 13 Mart Deprem Şehitliği anıtına ve depremde hayatını kaybedenlerin mezarlarına karanfil konuldu.  
Editör: Doğu Gazetesi