Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, ilçe kaymakamları ve kurum müdürlerinin katılımıyla gerçekleşti.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir 2013 yılında yapılan yatırımlar ve çalışmaların başarılı sonuçlandığını belirterek, 2014 yılında da aynı şekilde çalışmaların devam etmesi gerektiğini belirtti.
Akdemir açılış konuşmasında: “İnşallah bu yıl Erzincan için hayırlı bir yıl olur. 2013 yılı Kamu kurumlarımızın il genelindeki yatırımlarına gerek fiziki gerçekleşme, gerek nakli gerçekleşme açısından bakıldığında başarılı bir yıl olduğu söylenebilir. Çünkü nakli %89, fiziki gerçekleşmede de %95’in üzerinde bir gerçekleşeme var. Ben sözlerimin başında bölge müdürlerimize, Kamu kurumlarımızın temsilcilerine ve il müdürlerine ve yatırımcı kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah 2014 yılını da aynı tempoyla, aynı başarıyla, kararlılıkla ve azimle devam ettirerek 2014 yılı da Erzincan için başarılı bir yıl olur. Biraz sonra Vali Yardımcımız detaylara girecek. Yani il genelinde bizim için önemli yatırımlardaki durum nedir? Ödeneğimiz nedir? Onun ne kadarını harcamışız? Bunları sizlere sunacaklar. Ben kısaca önemli gördüğüm birkaç hususu sizlerle paylaşayım. Bizim yatırımcı kuruluşların il genelindeki yatırımlarına bakıldığında en önemli yatırım ulaşım sektöründedir. Yaklaşık toplam yatırımların %55’ini ulaşım sektörü, oldukça ilimiz için önemli bir orandır. İl için önem ifade eden Sansa yolu tünel yapımına geçilmiş durumdadır. Ergan Dağında 5 km bir yol yapımı söz konusuydu. Yapımı devam ediyordu.
 İnşallah 2014 yılında bu çalışmalarda tamamlanacak. Yine eğitim sektöründe bizim çok önem verdiğimiz okul öncesi eğitim konusunda müstakil anaokulu olmayan ilçeler ve mahallelere bunun planlaması yapıldı. Şuan iki mahallemizde ihale aşamasında yine önümüzde ki ayda 3 tane bu okul öncesi programı il özel idaresi tarafından ihale edilmiş olacak. Dolayısıyla okul öncesi ortalamasını 3 yıl içinde Türkiye genelinin çok üzerine çıkarmış olacağız. Yine sağlık sektöründe bu sene Çayırlı Devlet Hastanesini hizmete açtık. Diğer ilçelerimizde de hastane yapımımız devam ediyor. Neredeyse her ilçemizde bir hastane yapımı var. Tercan, Refahiye ve yine İliç te geçen ay ihalesi yapıldı. Üzümlüde de ihale aşamasındadır. Yine Araştırma Hastanemizin ciddi ve yeni bir ek binaya ihtiyacı var. İnşallah Ocak ayı içerisinde kamulaştırma işlemleri tamamlandığında 2014 yılında da bunun inşallah temelini atmış olacağız. Aile Sosyal Politikalar sektöründe 60 kişi kapasiteli yaşam merkezi ihale aşamasındadır. Yine Refahiye huzur evi %25 fiziki gerçekleşme aşamasında” olduğunu belirterek Vali Akdemir, ayrıca 2014 yılında Ergan Dağının gerek içme suyu ve kanalizasyon ihtiyaçları karşılanacağını belirtti.
Vali Akdemir’in konuşmasının ardından Erzincan Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu, 2014 yılında yapılacak yatırımlar hakkında bilgiler verdi. 
Editör: Doğu Gazetesi