Erzincan İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün'ün başkanlığında başlayan, 2021-2022 Eğitim Öğretim yılının genel değerlendirilmesinin yapıldığı Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü merkez ilçeye bağlı okul yöneticileri toplantısı BİLSEM konferans salonunda gerçekleştirilmiştir.

Açılışını İl Milli Eğitim Müdürü Aziz aptığı toplantının gündem maddelerine geçilmeden önce ilgili toplantı; İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi Stratejik Plan İl Koordinatörü Adnan Erhayat Fırat'ın 2022 Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirmeye ilişkin bilgilendirmesi ile başlayıp Erzincan Ölçme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Burak Özgül'ün 2021-2022 eğitim-öğretim dönemine ilişkin genel istatistik sunumuyla devam etti.

Okul zümre ile il zümre kararlarının uygulanması, akademik başarının arttırılmasına yönelik okul-il eylem planının takibi, fikri sınai mülkiyet hakkı ve patent çalışmalarının güncel tutulması, okul proje izleme modülüne veri girişlerinin sağlanması, yardımcı kaynakların kullanımıyla ogmmateryal.eba.gov.tr adresinin kullanımının yaygınlaştırılması vb. gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantı yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Destekleme ve yetiştirme kurslarının genel değerlendirilmesi yapılmış olup yaz okulu ile yaz destekleme ve yetiştirme kursları üzerinde durulmuştur. İlk defa Matematik ve İngilizce sınıflarının açılacağı bilgisi paylaşılarak, 4. sınıftan 12.sınıfa kadar tüm öğrencilerimizin bu kurslardan faydalanabileceği belirtilmiştir. Okul başarı sürecinin geriye doğru 3 yıl. TEOG (LGS) TYT ve AYT verilerinin zümrelerle paylaşılması ve güncellenen eylem planı yapılması yönünde kararlar alınarak toplantı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Editör: Doğu Gazetesi