Törene Vali Mehmet Makas, AK Parti Erzincan milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır ile Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan programda sırasıyla birer konuşma yapan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Milletvekilleri Burhan Çakır ve Süleyman Karaman, yeni eğitim öğretim yılının ilimize ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunarak, öğrenci, öğretmen ve velilere başarılar dilediler.

Törende son olarak konuşan Vali Mehmet Makas, "2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı'nın Bismillahını çektiğimiz bir gündeyiz. Bugün manidar da bir gündeyiz. 12 Eylül günündeyiz. 12 Eylül, demokrasimizde kara bir leke olan darbenin yaşandığı bir gün. Eğitime önem vermediğiniz müddetçe, insan odaklı nesiller yetiştirmediğiniz müddetçe ve milli irade aşığı evlatlar yetiştirmediğiniz müddetçe darbelere maruz kalmaya mahkûm oluruz. Bu memleketin evlatları milli iradeyi her zaman üstün tutsun, kendi düşünce odağına insanı koysun ve demokrasiyi baş tacı yapsın diye, nesiller yetiştirmek üzere Bismillah çekiyoruz.

Erzincan'da 41 bin öğrencimizle ve 3400 öğretmenimizle 239 okulumuzda eğitim öğretimin başladığını vurgulayan Sayın Valimiz Mehmet Makas, sevgili öğrencilerimize seslenerek, "Hakkın ve hakikatin temsilcisi olacaksınız. Vatan, Millet ve Bayrak sevgisiyle yoğrulacağınızdan bizim hiçbir şüphemiz yok. Yolunuz bahtınız açık olsun." dedi

Konuşmasının devamında öğretmenlerimize seslenen Vali Makas, "Öğretmenlerimiz bizim baş tacımız. Bizleri de şekillendiren yoğuran onlar idi. Yarınlarımızı da onlar şekillendirecek. Yarınlarımızın mimarları olan öğretmenlerimize devletimiz her türlü imkanlarını sunmaya çalışıyor." dedi

Eğitimin her şeyden önce ailede başladığını belirten Makas, son olarak seslendiği velilere, "Çocuklarınızı yalnız bırakmayın. Allah rızası için takipte olun. Onlara yol arkadaşı olun." dedi

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı'nın şehrimize, ülkemize, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını dileyen Vali Makas, öğrencilere ve öğretmenlere başarılar diledi.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okunarak, gösteriler sergilendi. Öğrencilerin gösterilerinin akabinde Erzincan’da ki meslek odaları ve birlikler tarafından sağlanan burslar, öğrencilere teslim edildi.

Daha sonra protokol üyeleri ve öğrenciler ile birlikte yeni eğitim öğretim yılının ilk ders zilini çalan Vali Makas, okula başlayan minik öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek, öğrenciler ile sohbet etti ve çeşitli hediyeler verdi.

Editör: Doğu Gazetesi