Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Erzincan Belediye Başkan Adayı Cemalettin Başsoy, 30 Martta yapılacak yerel seçimler öncesinde Erzincan Belediye Başkanlığına seçildiğinde yapmayı planladığı 24 büyük projesini açıkladı. Erzincan’ı adeta yeniden yapılandıracak projeler hayata geçirildiğinde büyük ve hızlı bir gelişim sağlayacağını söyleyen Başsoy, boş proje veya boş vaatlerde bulunmadıklarını, yapabilecekleri onlarca projenin yanında 24 ana proje ile Erzincan’a yeni bir ivme kazandıracaklarını söyledi .
AK Parti Erzincan Teşkilatı 24 Büyük Projesini basın mensuplarıyla Taşçı Konağında bir araya gelerek açıkladı. Düzenlenen proje tanıtım toplantısına AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, AK Parti Erzincan İl Başkanı Burhan Çakır, AK Parti Erzincan Belediye Başkan Adayı Cemalettin Başsoy ve AK Parti Erzincan Teşkilatı üyeleri katıldı.
BELEDİYECİLİK AK PARTİ’NİN İŞİDİR
Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Erzincan İl Başkanı Burhan Çakır konuşmasında; “Erzincan Belediye Başkan Adayımız Cemalettin Başsoy projelerini açıklamak için siz değerli Erzincan kamuoyuna ve siz basın mensuplarımıza Erzincan’a gurur veren hayat veren projeler açıklanacaktır. Bilindiği üzere geçmiş dönemlerde gerek Mehmet Buyruk gerek Yüksel Çakır döneminde AK Parti iktidarları döneminde AK Belediyelerin söz verdiği projeler hayat geçirilmiştir. Erzincan’ımızın hizmetine sunulmuştur. Zaten belediyecilik AK Parti belediyelerinin işidir” dedi.
30 MART’TA KAZANAN ERZİNCAN OLACAK
Daha sonra kısa bir selamlama konuşması yapan AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ise; “ Erzincan Belediye Başkan Adayımız Cemalettin Başsoy’un ekip halinde 5 yıl sürmeyecek en kısa zaman içerisinde uygulayacağı ekip halinde Erzincanlı hemşerilerimizle birlikte hayata geçireceği projelerini size anlatacaktır. Malumunuz çok olağanüstü şartlardan geçiyoruz ama her birimiz bu kısa ömrümüz de çok karanlık günler yaşadık. Ama bu karanlık günlerden sonra milletçe güneşin doğduğuna şahit olduk. Milletimiz kadirşinastır vefalıdır. Erzincanlı hemşerilerimizde vefalıdırlar. İnanıyorum ki 30 Martta Erzincan’da ilçelerinde ve beldelerinde kardeşlik iklimiyle beslenen yeni bir bahar gelecektir “ şeklinde konuştu.
24 BÜYÜK PROJE
Erzincan’ı baştan sona değiştirerek hızla gelişimini sağlayacak 24 Büyük Projesini açıklayan AK Parti Erzincan Belediye Başkan Adayı Cemalettin Başsoy ise yaptığı açıklamasında; “ Biz projeler hazırlama aşamasını kamuoyunda seçim çalışmaları yaparken arkadaşlarımızla birlikte hemşerilerimizin istekleri talepleri doğrultusunda hazırladık. Erzincan’ın problemleri nedir diye yönelttiğimiz sorunlara vermiş oldukları cevaplar doğrultusunda hazırladık. Onun için hazırladığımız projelerde şunu göreceğiz gerçekten önümüzde ki dönemde Erzincan’da Erzincan’ın ihtiyaçlarını giderecek projeler olduğunu kamuoyunda takdir göreceğine şahitlik yapacağız. Meclis üyelerimizin seçimini yaparken de yine aynı hassasiyetle çalıştık. Müracaat eden 100’e yakın meclis üyemizden biz çok hassas davranarak birbirimizi kırmadan meclis üyelerimizi de oluşturmaya çalıştık. Başbakanımızın tavsiyesi ile hareket ederek yine kadın ve gençlerimizde de meclis üyelerimizin oluşumu tamamladık. Yönetim kadromuzu da 5 yıla damgasını vuracak şekilde bu hassasiyet ile hazırladık. Erzincan’ımızın 24 plakasıyla özdeşleştiği için projelerimizin ismini 24 büyük proje olarak adlandırdık. Bunları 5 başlık altında topladık” diyerek 24 Büyük Projesini sinevizyon eşliğinde açıkladı.
İŞTE BEKLENEN 24 MÜTHİŞ PROJE
Açıklanan projeler 5 Ana Başlık altında toplanmış. Sosyal Projeler, Eğitim ve Kültür Projeleri, Ulaşım Projeleri, Çevre ve Kent Projeleri ve Devam Eden Projeler olmak üzere belirlenen ana başlıkla altında şehrin tespit edilen sorunlarına çözüm getirilmiş.
AK Parti Yeni Dönemde Erzincan Belediyesinde Sosyal Projelerde; 
Çalışan Aile Kreşi, Cumartesi Pazarı, Hobi Bahçeleri, Mahalle Spor Merkezleri, Mezarlık Bilgi Sistemi, Psikolojik Rehberlik Aile Danışmanlık Merkezi, Sosyal Pazar, Termal Tesisli Yaşlı Yaşam Merkezi
Eğitim ve Kültür Projelerinde;
Atıkların Geri Kazanımı ve Çevre Eğitimleri, Erzincan İlçe Günleri, Fuar ve Kongre Merkezi, Ev Sanatları Kapalı Pazarı, Mesleki Eğitim Merkezi
Ulaşım Projelerinde;
Yeşil Yol, Çok Katlı Otopark, Hibrit Tramvay, Kent İçi Bisiklet Ulaşımı, Terzibaba Mezarlığı Kavşağı
Çevre ve Kent Projelerinde;
Aydınlık Erzincan, Işıkpınar Vadisi, Kentsel Dönüşüm, Kurban Kesimi İçin Modern Saha ve Pazar Yeri, Yer altı Çöp İstasyonları, Terzibaba Park Alanları
Devam Eden Projeler;
            Cansuyu, Andezit Taşı, Doğalgaz Şebekesi, Asfalt ve Kaldırımlar olmak üzere toplamda 24 Büyük projeyi Erzincan’a kazandırmayı hedefliyor.  
Editör: Doğu Gazetesi