AK Parti Erzincan Milletvekilleri yaptıkları açıklamada; “ Sağlık Bakanlığı tarafından inşası yapılan ve 10.11.2019 tarihinde inşaatı tamamlanması planlanan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi 250 Yataklı Ek hizmet binasının tefrişatı için çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik.  

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi, Kamu Hastaneler Başkanı ve öğretim üyelerini TBMM’de ağırladık. Hastane yapımında sona yaklaştıkça daha çok ve ivedi destek için ekiple, Sayın Bakan’a aciliyetini ilettik Erzincan Sağlık ekibimizle birlikte Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir ile çok verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Bu projede emeği geçen başta sn cumhurbaşkanımıza başbakanımıza sağlık bakanımıza valimize sağlık il müdürü ve ekibine herkese teşekkür ediyoruz. Erzincan sağlıkta büyük dönüşüme hazır.

Hizmete açılacak olan ek hizmet binamız, adı ek hizmet binası ama işin aslı çok büyük bir proje. Şuanda mevcut projenin fiziki ve nakdi gerçekleşme oranları; Nakdi: yüzde 95,41, Fiziki: yüzde 96,02’dir.

Özelliklerini sayacak olursak şöyle başlıklar halinde belirtelim;

“EK HİZMET BİNASI

5+ZEMİN+4 BODRUM= 10 KAT,  KAPALI ALANI =43 bin 750 M2, HASTA ODASI 124 ADET,  HASTA YATAĞI 248 ADET, POLİKLİNİKLER 51 ADET.

ACİL SERVİS

ACİL POLİKLİNİK 7 Adet, ACİL MÜŞAHADELER 30 Yataklı, ÇOCUK ACİL MUAYENE 6 Yataklı, ÇOCUK ACİL MÜŞAHADE 7 Yataklı, KADIN DOĞUM ACİL 4 Yataklı.

YOĞUN BAKIMLAR

3 ADET YETİŞKİN YOĞUN BAKIM: TOPLAM 28 YATAK KAPASİTESİ, YOĞUN BAKIM 1 10 YATAK, YOĞUN BAKIM 2 8 YATAK, YOĞUN BAKIM 3 10 YATAK, YENİDOĞAN YOĞUN BAKIM: 10 KÜVÖZ

AMELİYATHANE VE DİĞER BİRİMLER

AMELİYATHANE SALONU 6+1=7 Odalı, DOĞUMHANE (SDL ODASI) 6 Yataklı, ANNE OTELİ 10 Yataklı

OTOPARK

TOPLAM OTOPARK KAPASİTESİ 560 Araç, KAPALI OTOPARK 232 Araç, ENGELLİ OTOPARK 28 Araç, AÇIK OTOPARK 300 Araç” ifadelerini kullandılar.

Editör: Doğu Gazetesi