“Cumhuriyet Ortak Değerlerimizin Adıdır”

AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ortak bir mesaj yayınladı. AK Parti Erzincan Milletvekilleri Karaman ve Burhan Çakır mesajında; “Öncelikle Tunceli’de gerçekleşen acı olay bizleri ve milletimizi derinden üzmüştür. Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde teröristlere yönelik operasyonda olumsuz hava koşullarından etkilenerek şehit olan 2 askerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dileriz. Milletimizin başı sağ olsun. Ülkemizi bölmek isteyen şer odaklarına karşı devlet ve millet el ele, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada karşı durmaya devam edecektir.

Bizler kadim bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bu günlere şehitlerimizin kahramanlığı ve milletimizin vatan sevgisi ile gelindiğinin bilincindeyiz. Cumhuriyet, verdiğimiz Milli Mücadele sonunda elde ettiğimiz çok önemli bir kazanımdır. Dönemin zor koşullarına ve tüm imkânsızlıklara rağmen örnek bir zafer kazanan milletimiz, tüm dünyaya ders vermiştir. Cumhuriyet ortak değerlerimizin adıdır. Devletimiz ve milletimiz tarihin her döneminde işgalci güçlere ve karanlık odaklara karşı bir ve beraber olmuştur. Bunun bir örneği de 15 Temmuz’da yaşanmıştır. Hiçbir ayrım gözetmeyen milletimiz atalarımızın mirası kadim memleketimizi işgalcilere karşı savunmuştur. Atalarımızın tarih boyunca ortaya koyduğu kahramanlığın örneklerini bugün de torunları ortaya koymuştur. Savaş meydanlarında, kendilerinden sayıca üstün olan düşmana karşı cesaret ve iman gücü ile mücadele eden ceddimiz muzaffer olmuş ve cumhuriyeti muhafaza etmiştir.

Bizler medeniyet yürüyüşümüzü, içerden ve dışardan kalkışılan tüm engellemelere rağmen dik bir şekilde devam ettiriyoruz. Bugün cumhuriyetimizin 95. senesini idrak ediyoruz. Ancak köklerimizin asırlarca öteden geldiğinin de bilincindeyiz. Cumhuriyetimizin kazanılmasında ve korunmasında paha biçilemeyecek fedakârlıklar gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, atalarımızı ve şehitlerimizi dua ve minnet ile anıyoruz. Cumhuriyetimizin, milli birlik ve beraberlik içinde ilelebet sürmesini niyaz ediyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Şireci, “Milletimizin Başı Sağ Olsun”

AK Parti Erzincan İl Başkanı Şireci yaptığı basın açıklamasında; “Cumhuriyetimizin 95. yılını kutladığımız bu günlerde Tunceli kırsalında gerçekleşen acı olay milletimiz bizleri derinden bir üzüntü içerisine sokmuştur. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumak için gece gündüz dağ taş demeden bizlerin huzuru için görev yapan güvenlik güçlerimizden iki askerimizin daha şehit haberini aldık.

Tunceli’de gerçekleşen operasyonda olumsuz hava koşullarından etkilenen 2 askerimizin soğuktan dolayı şehit olduğunu üzüntüyle öğrendik.  Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz. Milletimizin başı sağ olsun.  Büyük Önder Atatürk’ü ve de silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yâd ediyor Cumhuriyet Bayramımızı yürekten en kalbi sevgilerimle kutluyorum.

Her alanda bağımsızlığı ilke edinmiş Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği rota doğrultusunda ilerleyen, çağdaş ve sosyal hukuk devleti olan Cumhuriyetimizin demokrasi, insan hakları, bilim, eğitim, sağlık ve ulaştırma başta olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat ettiğini görüyoruz. Türk milletinin yeniden doğuşu ile kurulan Cumhuriyetin 95. yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşamaktayız.

Önümüzde uzun ve aydınlık bir yol var. Şehitlerin ve gazilerin ülkeyi bağımsızlık aşkıyla miras bırakmak için gösterdikleri fedakârlığı, onların acıları, şahadetlerinin kutsiyetini yüreğimizde hissediyoruz. Bu bilinçle devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirme gayretindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Erzincanlı hemşehrilerimizin ve bütün milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”dedi.

“Cumhuriyetimizin 95. Yılı hepimize kutlu olsun”

Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan İL Başkanı Ayhan Doğan mesajında şu ifadeleri kullandı; “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yıldönümü. 29 Ekim, çağdaşlığın, eşit yurttaşlık bilincinin ve özgürlüğün temel yapı taşı anlamına gelen Cumhuriyet, karanlıktan aydınlığa çıkışın bir sembolüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Önderliğinde kurulan toplumsal, siyasal, hukuksal, kültürel ve ekonomik dönüşümlerin yolunu açan Türkiye’nin çağdaş uygarlıklarla bütünleşmesini, laiklik ilkesinin benimsenmesini sağlayan Cumhuriyetimizin 95. Yılı hepimize kutlu olsun.

Cumhuriyetin bağımsızlığından ödün vermeyen, dayatmalara ve emperyalizme boyun eğmeyen, yurdumuza ve egemenliğe sahip çıkan yurttaşlar olarak bu en büyük bayramımızda Cumhuriyetin taşıdığı önemi daha iyi anlıyoruz.

Cumhuriyeti korumamız ve bağımsızlığından ödün vermeden yaşatmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi bunun teminatı ve yıkılmaz güvencesidir.

Herkes bilsin ki, Cumhuriyetimizin temel değerlerine el uzatmaya kalkanların çarpacağı duvar, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da; Cumhuriyet Halk Parti’sidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Av. Bulut, “Canla Başla Ülkemizi Savunmaya Devam Edeceğiz”

AK Parti Erzincan Merkez İlçe Başkanı Av. Bulut açıklamasında; “Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde teröristlere yönelik operasyonda hava koşullarından etkilenen ve şehit olan iki askerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kederli ailesinin ve milletimizin başı sağ olsun.  Ülkemizin huzuru için canını hiçe sayan kanlarıyla bu toprakların bölünmesine izin vermeyen şehitlerimizle, güvenlik güçlerimizle, milletimizle geçmişte olduğu gibi 15 Temmuz’da olduğu gibi bugünde yarında hep birlikte canla başla ülkemizi savunmaya devam edeceğiz.

Cumhuriyetimizin 95 yıllık tarihi, milletimizin en zor şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren, geleceğimiz için bize umut veren, attığımız her adımda ders almamız gereken bir dönemdir. 600 yıllık bir cihan devletinin temelleri üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal’in veciz bir şekilde ifade ettiği ‘muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma’ mücadelesini, ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle sürdürüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sadece kendi vatandaşlarının değil, aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağıdır. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize yönelik saldırıların gerisinde, Cumhuriyetimizin işte bu seviyeye ulaşmış olmasından duyulan rahatsızlık vardır. 1919’da çok zor şartlarda başlattığımız Kurtuluş Savaşımızı, 1923’te nasıl yeni devletimizin kuruluşunu ilan ederek taçlandırdıysak, bugün karşılaştığımız sıkıntıları da, inşallah, 2023 hedeflerimize ulaşarak geride bırakacağız. Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyete sahip çıkmanın, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmanın, mücadele etmenin, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmanın, hepimizin müşterek vazifesidir. Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 95. yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

“Tüm engelleri hep birlikte aşmalıyız”

CHP Erzincan Merkez İlçe Başkanı Mesut Sağır mesajında şu ifadeleri kullandı; “Cumhuriyetimizin 95. yıl dönümünü bir kez daha coşku ve gururla kutlamanın mutluluğu içindeyiz.

Cumhuriyet, Ulu Önder Atatürk’ün gerçekleştirdiği en büyük devrimdir. Türk Ulusu Kurtuluş Savaşıyla bağımsızlığına kasteden düşmanlardan, Cumhuriyet’le çağ dışı kalmış kurumlara bağlılıktan kurtularak eşit haklara sahip vatandaşlardan oluşan çağdaş bir ulus yaratmıştır. Ulusumuz, kendisini çağdaş dünyayla buluşturan ve özgürlük ortamı yaratan Cumhuriyet'i korumaya ve sonsuza değin yaşatmaya kararlıdır. Bugün hepimize düşen ortak sorumluluk, 95 yıllık Cumhuriyetimizin başarılarına yenilerini eklemek olmalıdır.

Cumhuriyetimiz sadece bir yönetim biçimi değil, kader birliği yapmış, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmayı hedefleyen Türk Ulusu’na eşit vatandaşlar topluluğu kazandıran hukuksal bir alt yapı ve bunun üzerine kurulu bir değerler bütününden oluşan Laik ve özgürlükçü bir tercihtir. Cumhuriyet’le birlikte yaşamımıza giren Demokrasi kültürünü bir yaşam biçimi olarak benimsemeli ve ülkemizin Demokratik, Laik bir Sosyal Hukuk Devleti olmasının önünde duran tüm engelleri hep birlikte aşmalıyız.

Ulusumuz için çok önemli bir tarih olan bu güzel günde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Editör: Doğu Gazetesi