Erdem, yapılacak olan 3. Sanayi Şuarası hakkında yaptığı açıklamasında: “Bilimsel ve teknolojik gelişim, Ar-Ge ve inovasyon, kamu destekleri, etkileri, izlenmesi ve değerlendirilmesi, sanayide sürdürülebilir üretim, sanayide insan kaynakları ve istihdam, sanayi bölgeleri ve kümelenme, sanayi politikaları ve uluslararası rekabet, konularının masaya yatırılacağı belirtildi.
Erdem; “Dünyanın küresel bir pazara dönüştüğü, ekonomi başta olmak üzere birçok alanda ülkeler arasında sınırların kalktığı ve bilginin gücü tayin ettiği günümüz dünyasında, bilgiyi üreten ve ürettiği bilgiyi teknolojik ve sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde ürüne dönüştüren toplumlar, müreffeh ve güçlü ülkeler haline gelmişlerdir.
Bu süreç incelendiğinde, gelişmiş ülkelerde ilerlemenin lokomotifinin her zaman sanayi olduğu görülecektir. Hedefimiz, ülkemiz sanayisinin rekabet gücünü ve verimliliğini artırarak, dünya ihracatından daha fazla pay alan, ağırlıklı olarak yüksek katma değerli ve ileri teknolojiye dayalı ürünlerin üretildiği, nitelikli işgücüne sahip, topluma ve çevreye duyarlı bir sanayi yapısına dönüşümü hızlandırmaktır.
Bu çerçevede, Sanayi alanında durum tespiti, inceleme ve değerlendirmeler yapmak, uygulamadan kaynaklanan sorunları belirlemek ve bunlara ilişkin geleceğe yönelik çözüm önerilerinin görüşüleceği “2023’e 10 Kala Orta ve Yüksek Teknolojili Ürünlerde Avrasya’nın Üretim Üssü Türkiye” teması ile kamu, üniversiteler, sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile; Bilimsel ve Teknolojik Gelişim, Ar-Ge ve İnovasyon, Kamu Destekleri, Etkileri, İzlenmesi ve Değerlendirilmesi, Sanayide Sürdürülebilir Üretim, Sanayide İnsan Kaynakları ve İstihdam, Sanayi Bölgeleri ve Kümelenme, Sanayi Politikaları ve Uluslararası Rekabet, başlıkları altında, 20-21-22 Kasım 2013 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek olan 3. Sanayi Şurası açılış toplantısına sanayicileri davet ediyorum” dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi