Erzincan İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün,  ortaokul müdürleri ve lise müdürleri ile iki oturum şeklinde "İstişare Toplantısı" gerçekleştirdi. Aziz Gün başkanlığında, ortaokul müdürleri ile, lise müdürleri ile toplantı yapıldı. Ortaöğretim Şube Müdürü Hasan Güneş ile Erzincan Ölçme ve Değerlendirme Merkezi (ÖDM) Müdürü Burak Özgül'ün sunumlarıyla, eğitim-öğretim kazanımları değerlendirildi. Bu toplantı sonrası hem ortaokullar hem de liseler için Gün'ün ifadesiyle "40 Günlük Eğitim Seferberliği" ilan edildi.

Toplantıda ele alınan gündem maddeleri;

- 20021/2022 eğitim öğretim yılı II. Kanaat döneminde yapılan Ortak yazılı sınav analizlerinin değerlendirilmesi,

- Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının değerlendirilmesi,

- İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce organize edilen "Doğru Tercih Başarılı Gelecek Eğitim Çalıştayı" olarak belirlenmiştir.

Okul müdürlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, 2021/2022 eğitim öğretim yılında Ortaokulların 5, 6 ve 7. Sınıflar düzeyinde Türkçe ve Matematik derslerinden (31.03.2022 tarihinde), Liselerde 9 ve 10. Sınıflar düzeyinde (01.04.2022 tarihinde) Türk Dili ve Edebiyatı ve Matematik derslerinden II. Kanaat Döneminin I. Yazılıları il geneli ortak yazılı şeklinde uygulanmıştır. Yapılan yazılı uygulamanın ardından sonuçlar değerlendirilmiş ve okullarla paylaşılmıştır. Sınav sonuçları aynı zamanda ilgili şube müdürleri ve okul müdürlerinin katılımıyla Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün başkanlığında detaylı bir şekilde değerlendirilmiştir. Gün, burada yaptığı konuşmada ; okul müdürlerinin konuya gereken önemi verdiklerini ve sınavın sorunsuz bir şekilde uygulandığını belirterek okul müdürlerine teşekkür etti. Sonrasında ortaya çıkan sınav sonuçlarının değerlendirmesini yapmış olup, alınması gereken tedbirler konusunda okul müdürlerine gerekli bildirimlerde bulunmuştur. Detaylı analizlerin elimizde önemli bir veri oluşturduğunu belirterek, okullarımızda ilgili branş öğretmenlerinin katılımıyla konunun okullarda da değerlendirilmesini istemiş ve ilerleyen süreç için daha hazırlıklı olunması gerektiğini belirtmiştir.

Destekleme ve yetiştirme kursları için son döneme girildiğini belirten Gün, yaklaşan sınavlara hazırlıkların, hem LGS ve hem de YKS için arttırılmasını istemiş ve bu konuda seferberlik ilan ettiklerini ve kalan bu kısa zamanın bu anlamda yoğun bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının (DYK) önemini tekrar tekrar vurgulayan Gün, öğrencilerin moral ve motivasyonlarının arttırılması için bazı çalışmalar yapılmasının iyi olacağını ifade etti. Ayrıca önümüzdeki yıllarda sınavlara girecek olan diğer tüm öğrencilerimizin de mümkün olan en iyi eğitimi alması için şimdiden bir eğitim planlamasının yapılmasının gerekli olduğunu vurgulayan Gün, okul idarecilerinin ve öğretmenlerimizin gayret ve heveslerini ilk günkü gibi muhafaza etmelerini istedi.

Ekim 2021 döneminde il genelinde öğretmen ve idarecilerin yoğun katılıyla yapılan "Doğru Tercih Başarılı Gelecek Eğitim Çalıştayı" ile ilgili bir online sistem oluşturulduğu ve bununla daha hızlı ve daha etkili iletişim kurularak çalışmaların daha etkili hale getirildiği belirtilmiştir. Toplantı okul müdürlerinin görüş ve önerileri ile devam etmiştir.

Aziz Gün, toplantı için etkili ve verimli bir sunum yapan Ölçme Değerlendirme Merkezine, toplantıda emeği geçen ilgili şube müdürlerine ve toplantıya katılım gösteren okul müdürlerine teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı.

Editör: Doğu Gazetesi