Dünya Ormancılık Günü nedeniyle Erzincan’da çeşitli etkinlikler düzenleniyor. İlk olarak Atatürk anıtına çelen sunumu ile başlayan etkinlikler, Cumhuriyet Meydanı’nda 5 Bin adet fidan dağıtımı ile devam etti. Etkinlikler kapsamında Erzincan’da çeşitli okullarda ve Erzincan Üniversitesi’nde fidan dikim etkinlikleri yapılacak. Öğrencilerin bilgi edinmelerini sağlamak amacıyla da bazı okullarda orman ve önemi hakkında konferanslar verilecek.

21-26 Mart Dünya Ormancılık Günü’nü dolu dolu geçireceklerini söyleyen Erzincan Orman Şube Müdürü Tekin Işık; “Ana amacımız ormanları hatırlamak, ağacı hatırlamak, ormanlarımızı ve ağaçlarımızı korumamız hakkında vatandaşlarımızı bilinçlendirmek” dedi.

Işık açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “21 Mart Dünya Ormancılı Günü Erzincan ilimizde her yıl geleneksel hale getirdiğimiz kutlamaların başlangıcını bu gün başlatmış bulunmaktayız. Sabah çelen törenimizi yaptık. Şu an burada da fidan dağıtım törenimizi yapıyoruz. Bir hafta boyunca 21-26 Mart arasında çeşitli etkinliklerimizi olacak. Üniversite bahçemizde dikim etkinliklerimiz olacak. Sivil toplum kuruluşlarımız ile beraber dikim etkinliklerimiz olacak. Okullarımızda orman ve önemi hakkında konferanslarımız olacak. Şu an burada 5 Bin adet tüplü fidanımızı hiçbir ücret talep etmeden vatandaşlarımıza dağıtıyoruz.

Buradaki ana amacımız ormanları hatırlamak, ağacı hatırlamak, ormanlarımızı ve ağaçlarımızı korumamız hakkında onları bilinçlendirmek. Bu amaçla bizler de elimizden geldiği sürece okul bahçelerimiz olsun, vatandaşlarımız olsun hepsine ulaşmaya çalışacağız. Bu etkinliklerimiz bu hafta ile sınırlı kalmayacak. Ağaç dikim sezonu boyunca fidan dikimlerimiz devam edecektir. Ağaca, ormana ve doğaya sevgisi olan herkesin Dünya Ormancılık Haftasını kutluyorum.”

Fidan almaya gelen vatandaşlar ise, bu etkinlikte emeği olan herkese teşekkür ederek, herkesin bir fidan dikmesi gerektiğini söylediler. 

Editör: Doğu Gazetesi