21 Haziran tarihinde yaşanan boru patlaması ve Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetimler sonrasında iyileştirmeler yapılana kadar faaliyetlerine ara verilen Anagold Altın madeni bakanlıktan gerekli izinleri tekrar aldı.

Tulum Peyniri'nde çalışmalar sürüyor Tulum Peyniri'nde çalışmalar sürüyor

Anagold, yapılan iyileştirmelerin ardından izinlerin aldığının beyan edildiği bir basın açıklaması gönderdi.  Açıklamada gerekli iyileştirme girişimlerinin resmi onayı aldığına ve 21 Haziran 2022 tarihinde yaşananların tekrarlamaması için ek koruma sağlayacak ek önlemler alındığına değiniliyor.

Açıklama şöyle sürüyor. "Yaşanan olay sonucunda insan ve çevre sağlığı açısından altın madeni daha da iyileştirildi. Bu kapsamda tüm kontrol sistemimiz, olaydan önceki sisteme kıyasla daha da hassas hale getirildi. Ayrıca şiddetli yağış gibi olağandışı durumlarda yüzeydeki suyu toplamak için 2.100 m3’lük yağmur suyu (yüzey suyu) toplama havuzu inşa edildi. Tüm girişimler, Bakanlık temsilcilerinin gözetimiyle ve görüşleriyle tamamlandı." denilen açıklamadan izinlerin 22 Eylül 2022 tarihinde alındığı, 23 Eylül tarihinde de tekrar üretime başlanacağı anlaşılıyor. 

Yıllık yaklaşık 25 ton altın üretim kapasitesi bulunan Çöpler'de ki madenin kapalı bulunduğu 3 aylık süre içerisinde 5 ton civarında altını kaybettiği düşünülüyor.      

Editör: Doğu Gazetesi