İl Genel Meclisi nisan ayı toplantıları Meclis Başkanı Ünal Tuygun başkanlığında başladı. Beş oturumda devam edecek olan toplantılarda ilçe ve köyler ile çeşitli kamu kurumlarınca yapılacak yatırımların yanı sıra, içme suyu, altyapı, sıcak asfalt, sosyal tesis ve yol gibi yatırımlar görüşülüyor

Toplantıda konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, bahar ayları ile birlikte çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek; “Geçtiğimiz yıl sıcak asfalt pilot uygulamasını yapmıştık, Bu yıl ise ilçelerde belli bir oranda sıcak asfalt yaparak, ilçelerde de scak asfalta başlamış olacağız. Çalışmalarımız yoğun, köylerimizden talep çok. Köy sayımız fazla, meclisimizin önceliği 8 yıldır altyapı çalışmaları oldu. Altyapı da Tercan ilçemiz hariç istediğimiz noktaya geldik. Bu yıl köylerimizde, KÖYDES, diğer kaynaklardan bulduğumuz ve gelmesini planladığımız rakamlarla birlikte 80 milyon TL civarında yatırım yapmayı hedefliyoruz. Talepler bitmiyor, çita yükseldikçe dün köylerin suyunu, stabilizeni düşünürken, bugün köylerin altyapısını düşünür hale geliyoruz. O bitiyor sıcak asfaltı olsun istiyoruz, köylerin sosyal tesisleri olsun istiyoruz, köylerin parkı olsun istiyoruz” dedi.

Vatandaşların şehirde ne varsa köylerde de aynı hizmetin gelmesini istediğinin altını çizen Tuygun; “Bir noktada bunların hepsini yakalama çabasında olduk. Meclis üyesi arkadaşlarımızın da birlik ve beraberlik içerisinde olarak emeği ve gayreti görülüyor. Meclis üyelerimiz arasında hizmet yarışında bir rekabet oluşuyor. Rekabet ortamı da yöresine daha iyi hizmet etmek, daha güzel yatırımlar yapmak adına oluyor. Hiç kimsenin burada siyasi kimliğini öne çıkarmadan, yöresinin, köylüsünün ve ilçesinin yatırımını daha fazla almaya çalışıyor. Araç parkımız yüzde 90 oranında yenilendi. İnşallah bu yaz sezonu Erzincan için verimli geçecek. Kurumdaki genel sekreterimiz, yöneticilerimiz ve personellerimiz yoğun bir gayret içerisindeler. İhalelerin bir bölümü yapıldı. Başta meclis üyelerimiz olmak üzere kurumumuz idarecilerine ve çalışanları ile ilçelerde çok değerli kaymakamlarımıza, valimiz ile emeği geçecek olan arkadaşlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

 

Editör: Doğu Gazetesi