Konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bu yıl 9.su düzenlenen ve 27-30 Eylül tarihlerini kapsayan, İstanbul ve İzmir’in ardından Türkiye’nin üçüncü, Doğu Anadolu’nun tek turizm fuarı olma özelliğine sahip “Van Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı” , bu yıl Türkiye başta olmak üzere İran, Ermenistan, Gürcistan’dan 263 katılımcı kuruluş ile açılışını gerçekleştirmiş olup biz de Erzincan Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak ilimizi en iyi şekilde temsil etmek adına hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız.

Türkiye’nin en stratejik bölgesinde ve turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan Van Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat  Fuarı ve II. ULUSLARARSI BATI ASYA TURİZM ARAŞTIRMALARI KOGRESİ, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde, Van Valiliği Van Büyükşehir Belediyesi, TURSAB, Van Ticaret ve Sanayi Odası ve birçok kurumun desteği ile açıldı.

Geçtiğimiz yıl yurt içi ve yurt dışından 102 katılımcının yer aldığı, 4.500’ü yabacı olmak üzere 41.380 kişi tarafından ziyaret edilmiş olan VAN DOĞU ANADOLU TURİZM VE SEYAHAT FUAR’ına bu yıl ülke genelinde 200 katılımcı ve 50.000 ziyaretçi olması hedeflenmektedir.

Ülkemiz ile Ortadoğu ve Batı Asya’yı bir birine bağlayan bir noktada olması Asya ve Avrupa arasındaki son nokta olması nedeni ile Van Turizm Fuarı  her yıl artan yerli ve yabancı katılımlarıyla  büyümeye, katılımcılarına fırsatlar sunmaya ülkemiz ve dünya turizm sektöründe bilinirliğini artırmaya devam etmektedir.

27-30 EYLÜL 2018 TARİHLERİ ARASINDA AÇIK OLACAK FUAR içerisinde T.C.Erzincan Valiliği Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak ilimizi en iyi şekilde temsil etmek adına yer aldık.”

Editör: Doğu Gazetesi