Başbakan Yıldırım, Sinan Erdem Spor Salonu'nda "Erzincanlılar Buluşması"ndaki konuşmasında, başta köyü Kayı olmak üzere, Erzincan'ın tüm köylerine selam ve saygılarını gönderdi.

 "Erzincan'ın insanı 24 ayardır. Erzincan'ın insanı cömerttir, mütevazidir, yemeği yenir, suyu içilir, hepinizi kalpten kucaklıyorum." diyen Yıldırım, Erzincan Eğitim ve Kültür Vakfının kurulduğu günden bu yana 35 bin gence burs verdiğini, onların hayata atılmasını sağladığını söyledi.

Binali Yıldırım açıklamasında; “Allah'a şükür 15 yıldır bütün şehirlerimize, 81 ilimize, 80 milyon vatan evladının her birine sahip çıktık, ayağımızın basmadığı, izimizin olmadığı, mührümüzün olmadığı hiçbir yer kalmadı. 780 bin kilometrekare vatan toprağının her tarafına hizmet götürdük. 80 milyon vatandaşımız tek yürek, 81 vilayetimiz tek vatan. Milletimiz, 15 yıldır AK Parti'ye sahip çıktı, destek oldu, bize güç verdiniz. Bir olduk, beraber olduk, birlikte Türkiye olduk” dedi.

Hemşerilerine ve millete güvendiğini ifade eden Yıldırım, "Biz hiçbir zaman ayrıştırıcı, kutuplaştıran olmadık; beraber olduk, birlik olduk, birlikte Türkiye olduk. Bu ay yıldızlı bayraktan başka hiçbir bayrağa bakmadık. Bu bayrağa yan bakanın da canına okuduk, okumaya da devam ederiz." dedi.

Editör: Doğu Gazetesi