AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladılar.

Erzincan Milletvekilleri mesajlarında: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, her türlü yokluk ve imkânsızlığa rağmen verilen ulusal bağımsızlık mücadelesinin sonunda kurulan Cumhuriyetimizin 98. yıl dönümünü her zamankinden daha büyük bir coşkuyla kutlamaktayız.

 Tarih sahnesinden silinmek istenen bir millet, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde vermiş olduğu Kurtuluş Savaşı ile atalarının mirasına sahip çıkmış, Türk Milletinin ebedi vatanını düşman işgalinden kurtarmakla kalmamış, bu büyük zaferi Cumhuriyet ile taçlandırmıştır. Cumhuriyet Türk Milletinin karakterine en uygun yönetim biçimidir.

 Geçmişte olduğu gibi bugün de, Büyük Türk Milleti olarak bağımsızlık, demokrasi ve kalkınma mücadelemizi sürdürmekteyiz. Cumhuriyetimizi durmaksızın çalışarak sürekli olarak güçlendirmek ve geliştirmek, demokrasi, ekonomi, milletimizin refahı başta olmak üzere her alanda Cumhuriyetimizi dünyanın sayılı ülkelerinden biri haline getirmek millet olarak en büyük görev, sorumluluk ve önceliğimizdir. Bu hedefe ulaşmak için başta birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek üzere hepimize düşen görev ve sorumluluklar bulunmaktadır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’de belirtmiş olduğu gibi “Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.”

Bu duygu ve düşüncelerle Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi minnetle anıyor,  Allah'tan rahmet diliyoruz. Hayatta olan Gazilerimize ise sağlıklı uzun ömürler temenni ediyoruz.

 Cumhuriyeti’mizin kuruluşunun 98. yıl dönümünü kutluyor, saygı ve selamlarımızı arz ediyoruz” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi