Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Kurban Bayramı dolasıyla ortak bir kutlama mesajı yayımladı. Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır yayımladıkları kutlama mesajında; “Milletçe sevinçlerimizin arttığı, kardeşlik duygularının, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, kırgınlıkların sona erdiği, hasretliklerin kavuştuğu bir bayramı daha milletçe idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. Ülkemiz ve milletimizin üzerinde kötülük düşünenlere fırsat vermesin. Bayramların bizim kültürümüzde çok özel bir yeri vardır. Bayramlar, sevginin, şefkatin, vefanın, merhametin, dayanışmanın doruk noktaya ulaştığı günlerdir. Bayram, paylaştıkça anlam kazanır. Bizi asırlardır birbirimize bağlayan, birbirimize kardeş kılan bu yardımlaşma ve dayanışma ruhudur. Kurban, bu dünyada misafir olduğumuzun tekrar tekrar hatırlanmasıdır. Allah'a sonsuz hamdü senalar olsun ki, Türkiye olarak, yaşanan krizlere rağmen istikrar ve güven içinde geleceğimizi inşa ediyor, kutlu yürüyüşümüzü kararlılıkla sürdürüyoruz.

Bayramda trafiğine çıkan tüm kardeşlerimden, tüm şoförlerimizden, kurallara riayet etmek suretiyle, son derece dikkatli araç kullanmalarını rica ediyor; bizleri de ailelerini de üzüntüye sevk etmeden, varacakları yerlere emniyetle varmalarını diliyoruz.

Yine, gerek milletimizin huzur ve selameti için vatan topraklarında, gerekse bölgemizde ve dünyada barış ve istikrarı korumak için yurt dışında fedakârca görev yapan bütün asker ve polislerimizin mübarek Kurban Bayramını kutluyorum. Şehit ve gazilerimizi de rahmet ve şükranla anıyor, ailelerine ise bir kez daha sabır ve metanet diliyorum.

Bu duygularla, mübarek Kurban Bayramınızı en kalbi duygularımızla kutluyor, bu güzel günlerin coşkusunu ailenizle, sevdiklerinizle birlikte doyasıya yaşamanız temennisiyle; ülkemiz, milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için barış, huzur ve refaha vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz” ifadelerine yer verdiler.

AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, Kurban Bayramını en içten dilekleriyle kutladığını belirterek Kurban Bayramı dolasıyla yaptığı açıklamasında; “Yardımlaşma duygusunun en yoğun olarak yaşandığı, ayrılıkların ve dargınlıkların bir kenara itilerek kardeşliğin hâkim olduğu bir Kurban Bayramına daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinden biri de hiç şüphesiz Kurban İbadetidir. Kurban ibadeti, bir yandan kişinin Allah’a yakınlaşmasını sağlarken, aynı zamanda toplumda kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesine, sevgi ve dostluğun yaygınlaşmasına zemin hazırlar.

Bu bayramda da yine önceki bayramlar gibi kırılan kalpleri onaralım, kimsesiz ve ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinin güldürelim, huzurevinde yaşayan yaşlılarımıza ve yetiştirme yurtlarındaki çocuklarımıza bayram sevincini yaşatalım. Akrabalık bağlarımızın, milli birlik ve beraberliğimizin ve tüm İslam âleminin kardeşliğinin güçlendirilmesi için fırsat bilelim.

Bu duygu ve düşüncelerle vatandaşlarımızın ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, bayramın tüm insanlık için barışa, sevgiye, kardeşliğe ve yardımlaşmaya vesile olmasını temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmaya çalışanlara karşı canı pahasına mücadele eden görevi başında bayram geçiren tüm güvenlik güçlerimizin, Mehmetçiğimizin de Allah yar ve yardımcısı olsun. Bu uğurda şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına ise başsağlığı diliyorum. Rabbim birliğimizi dirliğimizi bozmasın” dedi

AK Parti Erzincan Merkez İlçe Başkanı Av. Bulut yaptığı açıklamasında; “Kültür ve inanç dünyamızın çok önemli günlerinden olan bayramlarımız; birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma gibi özellikleri ile Milletimizin nezdinde ayrı bir yere sahiptir.

İnanç dünyamızda Allah’a yakınlaşma, itaat ve teslimiyetin simgesi olan Kurban Bayramı; paylaşmanın, dayanışmanın yoksul, yetim ve öksüzleri gözetmenin toplumumuzda en güzel örneklerinin sergilendiği günlerdendir.

Kurban Bayramının dargınlık ve kırgınlıkların unutulmasına, toplumsal birlikteliğin pekişmesine, saygı ve hoşgörünün daha da gelişmesine vesile olması temennisiyle; bütün vatandaşlarımızın ve İslam âleminin Kurban Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyor, Bayramın bütün insanlığa barış, rahmet ve huzur getirmesini diliyorum.

Ebediyete intikal etmiş Türk milletinin bağımsız bütünlüğünü korumak adına şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına ise başsağlığı diliyorum” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi