Erzincan Milletvekilleri Karaman ve Çakır yaptıkları açıklamada; “Sultan Muhammed Alparslan´ın adaletli, merhametli ve hoşgörülü yönetim anlayışıyla Anadolu´nun bereketli topraklarında yeşermeye başlayan şuur, kadim medeniyetimizin dayandığı sağlam temelleri oluşturmuş, farklı inanç, dil, köken ve kültürler yüzyıllarca barış ve huzur içinde bir arada yaşamıştır.

1071´de kazanılan Malazgirt Zaferi, Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşuna uzanan yolun ilk adımıdır. Aziz milletimiz bu topraklarda nice şanlı zaferlere ulaşarak, tarihin akışına yön vermiştir. Aziz milletimiz, bugün de aynı şuur ve kararlılıkla vatanına sahip çıkmakta, daha parlak bir geleceğe ulaşmak için ilerleyişini sürdürmektedir. Ecdadımızdan miras kalan sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışmaya dayalı yüce hasletler, aziz milletimizin her zaman birlik ve beraberlik içinde tüm zorlukların üstesinden geleceğinin, barış ve huzurumuza kastedenlere karşı gereken cevabı vereceğinin güvencesidir. Malazgirt Zaferi´nin 947. yıl dönümünde büyük komutan Sultan Muhammed Alparslan´ı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

AK Parti Erzincan İl Başkanı Şireci açıklamasında; “ 1071’de Malazgirt'te kazanılan Bizans ordusunu destansı bir şekilde mağlup ettiğimiz şanlı zaferin 947. yıldönümünü kutluyoruz.  

Anadolu’nun kapılarını Türklere açan, adaletli ve merhametli yönetim anlayışıyla tarihe geçen Sultan Alparslan, asırlar boyunca sürecek olan barış, hoşgörü ve sevgiyi esas alan ortak yaşam kültürünün temellerini atmıştır. Sultan Muhammed Alparslan komutasındaki ordumuz kendisinden sayıca ve silah gücü bakımından üstün olan Bizans ordusunu destansı bir şekilde mağlup ederek zafere erişmiştir.

1071’de Malazgirt’te kazanılan bu büyük zafer, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna uzanan yolun ilk adımı olmuş, aziz milletimiz bu topraklarda nice şanlı zaferlere ulaşarak, tarihin akışına yön vermiştir. İnanıyorum ki Aziz Milletimiz, bugün de aynı şuur ve kararlılıkla vatanına sahip çıkarak, Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, döviz kuru üzerinden ülkemize diz çöktürmek isteyenlere, barış ve huzurumuza kastedenlere karşı gereken cevabı verecektir. Bu düşüncelerle Malazgirt Zaferi’nin yıldönümünde, büyük komutan Sultan Alparslan’ı ve Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Ruhları şad mekânları cennet olsun” dedi.

  AK Parti Erzincan Merkez İlçe Başkanı Av. Bulut açıklamasında; “Muzaffer Komutan ve Büyük Devlet Adamı Sultan Muhammed Alparslan komutasındaki Türk askeri Malazgirt kapısından girerek Anadolu topraklarını yurt edinmiştir. Neredeyse bin yıl öncesinden bugünleri gören Sultan Muhammed Alparslan “Size öyle bir vatan aldım ki; ebediyen sizin olacaktır.” diyerek kendinden sonraki nesillere yol göstermiştir.

Dünyanın merkezinde yer alan bu toprakları Allah, Türk milletine bahşetmiştir. Bunun idrakinde olmamız ve Malazgirt Zaferi’ni iyi anlamamız gerekli. Malazgirt ruhunu, Çanakkale ruhunu, 15 Temmuz ruhunu yaşamalı ve yeni nesillere aktarmalıyız. Bu vesile ile Malazgirt Zaferi’nin 947. yılını kutlar, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerim” dedi. 

Editör: Doğu Gazetesi