Mutlu açıklamasında: “Bugün Türk Dünyasının son başbuğu, fikir ve siyaset adamı, politik arenada dürüstlük ve edebin simgesi, karakter ve ahlak abidesi Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in vefatının 17. Sene-i devriyesini özlem ve hüzünle idrak etmekteyiz.
            Eksikliğini, yokluğunu her an hissettiğimiz, her zaman özlediğimiz, ismini her fırsatta anarak hiç dilimizden düşürmediğimiz Başbuğumuzu soğuk bir 4 Nisan’da 1997 yılında Hak Teala’nın huzuruna milyonlarca bozkurdu, evladı olarak dualarla uğurlamıştık.
            Hayatı boyunca dürüstlüğünden taviz vermemiş, çektiği tüm eziyetlere, gördüğü tüm sürgünlere rağmen yolundan ve ülküsünden vazgeçmemiş Merhum Başbuğumuz, bir insanın yaşayabileceği en büyük acıyı defalarca yaşamış, 5 bin’den fazla evladının şahadetine tanıklık etmiş, ağabeylerimizin insanlıktan mahrum hainler tarafından katline tanık olmuştur.
Ancak yaşadığı tüm sıkıntılar, gördüğü tüm işkenceler, şahit olduğu tüm acılar ve ona yapılan tüm ihanetlere rağmen, Başbuğumuz Alparslan Türkeş asla vatanı ve milleti uğruna mücadeleden vazgeçmemiş, her zaman büyük ve kutsal ülküyü sürdürmeyi amaçlamıştır. İman, fikir ve ülkü aşkı ile yanan bir yüreğin neler yapabileceği, bir kişi ile başlayan bu kutlu davanın bugün milyonlara ulaşması ile en güzel örnek olarak Başbuğumuz tarafından tüm dünyaya gösterilmiştir.
            Özellikle bugün içerisinde bulunduğumuz ve televizyonlardan takip ettiğimiz süreç bizlere Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in biz Türk Milliyetçileri’ne kadar doğru bir istikamet çizdiğini tekrar göstermektedir.
            Pkk yandaşı olduklarını defalarca ifade eden siyasi oluşumların yerel seçimlerde kazandıkları belediyenin önündeki Türk Bayrağı’nı indirip, duvarına “zaferimiz imralıya armağandır” ifadesi bulunan pankartı asmaları, ülkemizin içerisinde bulunduğu durumun vahametini ve Türk Milleti’nin üstüne düşeni yapması konusundaki aciliyeti belirtmektedir.
            Bölücülere, ayrıştırmaya çalışanlara her zaman karşı olmuş Başbuğumuzun en büyük mirası olan idealleri ve ideolojisini son nefesimize kadar sürdürmeye yeminli ve kararlıyız. En zor şartta bile Türk Milleti ve Devleti’nin yanında korucu ve kollayıcı olarak bulunacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.
            Bu duygu ve düşüncelerle Hakk’ın rahmetine 17 yıl önce uğurladığımız Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in vefatının Sene-i Devriyesi’nde saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Her anımızda onu aradığımızı, ülkü ve idealini sürdürmek için bir an bile durmadığımızı ve bu mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğimizi tekrar belirtmek istiyorum. 
Editör: Doğu Gazetesi