Erzincan’da Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri, referandum seçim günü evde yatalak ve bakım hizmeti alan hastalara hizmet verdi. Daha önceden tespit edilen hastalar görevli ekipler tarafından evlerinden alınarak, oy kullanacakları okullara götürüldü. Sende yardımı ile sandık başına giden hastalar oylarını kullandıktan sonra tekrar evlerine götürüldü.

            Erzincan’da seçim günü 21 Evde Sağlık Hizmeti ekibi ve 8 112 Acil Servis ekibi ve toplam 53 personel ile evde sağlık hizmeti alan hastalara hizmet edildi.

            Mimar Sinan Mahallesi Göktürk Konutlarında ikamet eden 4 çocuk annesi 76 yaşındaki felçli hasta Fatma Canpolat, Evde Sağlık Hizmetleri ekibi tarafından evinden alınarak, Salih Erkan İlkokuluna getirildi. 1081 nolu sandığın bulunduğu sınıfa görevli personel tarafından sedye ile getirilen Fatma Canpolat, burada oyunu kullandıktan sonra ekipler tarafından yeniden evine götürüldü.

Hizmetten dolayı emeği geçenlere teşekkür eden Fatma Canpolat, “Allah’ım razı olsun hepinizden. Yokluk görmeyesiniz, gökten yağa yerden toplayasınız. Memnunum geliyorlar bakıyorlar Allah razı olsun memnunun hepsinden.” dedi.

           Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mesut Turan, “Yatalak hastalarımıza, evde sağlık hizmeti verdiğimiz hastaların temel hakları olan oy kullanmaları için yaklaşık 1 haftadır belli bir çalışma içerisinde bunları biz organize ettik. Aynı zamanda vatandaşlarımızdan oyunu kullanmayacak, yatalak evde bakıma muhtaç hastalarımız 444 38 33 nolu bizim Evde Çağrı Merkezini arayarak bizden yardım talep ediyorlar. Evde sağlık ekiplerimiz hastalarımızı evlerinden alıp, sandık başına götürüp oyunu kullandıktan sonra tekrar evlerine bırakıyorlar. Bu çalışmamız sonucu 21 ekip kurduk. 21 ekip 53 personelimizle bu hizmeti veriyoruz. Sabah 6.30’da göreve başladık, hazırlıklarımızı bitirdik. Hastalarımıza sabah 7’den beri hizmet vermeye başladık. / Sadece ilimizden değil her taraftan 444 38 33 nolu hattı arayarak bizden sağlık ekibimizden gelip kendilerini evlerinden alıp sandık başına götürüp oylarını kullandırmalarını sağlayacağız. Yine aynı zamanda 21 ekibe ilaveten 8 tane 112 Acil Servis sağlık hizmeti ekibi ambulanslarımızla yedek olarak bu hizmeti verecekler” dedi.

 

Editör: Doğu Gazetesi