Anadolu Mektebi Yazar Okumaları tanışma toplantısı, Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü, İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, şube müdürleri, lise müdürleri, edebiyat öğretmenleri, Erzincanlı yazar Halil İbrahim Özdemir ve gönüllü öğretmenlerin katılımıyla çevrimiçi olarak yapıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün "Anadolu Mektebi Yazar Okumalarının ilimizde en güzel şekilde yapılması için bütün gayretimizle çalışıyoruz." dedi. Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü'ye katkılarından dolayı teşekkür etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü Anadolu Mektebi hakkında bilgi verdi.

Anadolu Mektebi Anadolu çocuklarına kendi dünyalarını güzelleştirmek için bir davettir. Şayet dünyayı güzelleştirmek ve eserler kazandırmak istiyorsanız çok çalışmanız gerekiyor. Bu dünyadaki nasibiniz emeklerinize bağlıdır. Seveceğiniz bir iş, başaracağız bir haldir aynı zamanda.

Anadolu çocuklarına ortak kültürümüzü tanıtmak için kitap okumanın yerine yazar okutmak şeklinde 10 yıl önce yola çıktık bizim önceliğimiz toplumumuzun en temel sorunu olan kültürel birikimimizi geleceğe aktarmaktır. Sakarya'da başlattığımız bu faaliyet önce üniversite öğrencilerinden oluşuyordu. 2016 yılında liselerde yapılması konusunda karar verdik ve başardık. 2018 yılında il sayısı 25, öğrenci sayısı 2.000'e kadar yükseldi. 2019 yılında lise öğrencileri ile Sezai KARAKOÇ okumalarını başardık. Bu süreçte programlarımızı geliştirdik. Rehber öğretmenlerimizin faaliyetlerini güncelledik ve bu konuda çalışmalarımız devam ediyor.

Erzincan'da 2021 yılında Anadolu Mektebi Yazar Okumaları faaliyetine katılan ilimiz oldu. Okumayı bir disiplin içerisinde yapmak önemli bir konudur. Önceliği kendi kültürüne saygısı olan yazarlarından başlamasıdır. Gelişmiş ülkeler bunu tabii bir şekilde yürütmektedir.

Anadolu Mektebinin temel amacı kendi medeniyetini tanıtmaktır. 10 yıllık bir uygulamadır Anadolu Mektebi. 40'ın üzerinde ilde 500'ün üzerinde öğretmen ve 3.000'in üzerinde öğrenci ile çalışmalarına devam etmektedir Bu uzun vadeli bir eğitim ve kültür faaliyetidir. Bizim faaliyetlerimizin insanlar tarafından takdir edilmesi de bizi mutlu ediyor. Anadolu Mektebi mütevazı ve gönüllülerden oluşan bir faaliyettir. Ailenin desteği, okul idaresinin desteği, öğretmenler ve öğrencilerin faaliyeti bu çalışmanın kutsiyetini açığa çıkarıyor.

Anadolu Mektebi Yazar Okumalarının birinci paneli Erzincanlı yazar Mustafa Kutlu'nun eserlerinin öğrenciler tarafından okunmasıyla ilimiz çapında yapılacak olan panel programları ile başlayacaktır Erzincanlı yazar Mustafa Kutlu'nun da selamlarını ileten Prof. Dr. Sami Güçlü önceliğimizin kendi kültürüne saygısı olan bireyler yetiştirmek olduğunu yineledi. Bu faaliyeti okuduğunu anlama, okuduğunu yazmak için konu seçme, çıkarımlarda bulunma ve bunu ülke genelinde anlatma ve yayınlanmasıyla devam eden bir süreç olduğunu söyledi.

Erzincanlı yazar Halil İbrahim Özdemir, Anadolu Mektebi Genel Koordinatörü Özlem Güner, Hatay İl Koordinatörü Mustafa Duran, öğrenciler Ali Anıl Şener ve Arzu Nur Gün katılarak Anadolu Mektebi Yazar Okumaları hakkındaki fikirlerini paylaştılar. 2021-2022 eğitim öğretim yılı içerisinde ilimizde lise öğrencilerinin katılımıyla Anadolu Mektebi Yazar Okumaları panelinin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Editör: Doğu Gazetesi