Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin ev sahipliğini yaptığı Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem toplantısı, Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan ve 12 üniversite rektörünün de katılımıyla Erzincan’da yüz yüze olarak gerçekleştirdi.

Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem toplantısı Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan açılış programı ile başladı. Programa Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Erciyes Üniversitesi Rektörü Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Üniversite Rektör Yardımcıları ve Anadolu Üniversiteler Birliği üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi tanıtım filmi ile başlayan toplantının açılış programı, açılış konuşmaları ile devam etti. Toplantıya ev sahipliği yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, açılış konuşmasına Anadolu Üniversiteler Birliğinin amacına değinerek başladı. Genç bir Üniversite olan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin “Anadolu’da Bir Dünya Üniversitesi” olma öz ülküsüyle çıktığı bu yolda birçok alanda başarılara imza attığını belirten Rektör Levent; “Komşu Üniversiteler olarak oluşturulan bu platformda üyelerimizin deneyim ve paylaşımları ile Üniversitemizin daha da büyüyüp gelişeceği ve bizlere çok katkısı olacağı inancındayım. Bu amaçla bugüne kadar Sivas, Kayseri, Tokat ve Yozgat’ta Erasmus, uzaktan eğitim, Uluslararası öğrenci ofisi ve kariyer merkezleri gibi başlıklı konularda toplantılar yapıldı. Bugün de Erzincan’ımızda bir yenisi yapılacak” dedi. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin ev sahipliği yaptığı bu toplantıda ARGE ve Araştırma Merkezleri ana konuları hakkında paneller oluşturularak bilgi ve tecrübelerin paylaşılacağını dile getiren Rektör Levent, toplantının Üniversitelerimiz ve Öğrencilerimiz adına verimli olmasını temenni etti.

Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul da konuşmasında birlik üniversitelerinin hepsinin belirli alanlarda tecrübe ve deneyimleri olduğunu, bu platform sayesinde üniversiteler bilgi ve deneyimlerini paylaşma imkânı bulduklarını dile getirdi. Anadolu Üniversiteler Birliği’nin temel amacının birlikte güçlenmek ve büyümek olduğunu ifade eden Rektör Kul, 15 bin akademisyen ve 300 bine yakın öğrenci ile büyük bir aileyi de temsil ettiklerini de sözlerine ekledi.

Açılış programında son olarak konuşma yapan Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan da bölge üniversitelerinin kendi aralarında bilgi ve deneyimlerini paylaştığı böyle birliktelik oluşturması son derece faydalı olduğuna dikkat çekerek, “her üniversitenin farklı uzmanlıkları var, bunların ortak kullanımı ve bu kapsamda öğretim elemanlarının tecrübelerini paylaşımları çok güzel. Başka üniversitelerimizin katkılarıyla bu birliktelikler daha da zenginleşecektir” dedi.

Açılış programının ardından Anadolu Üniversiteleri Birliği toplantısı, birlik üyesi rektörleri ile gerçekleşti. Toplantıda “AR-GE” ve “Yeni Nesil Eğitim” konuları görüşüldü. Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Toplantı programına bağlı olarak Fen Edebiyat Fakültesinde birlik üye üniversiteleri “Araştırma Merkezleri (EUTAM) Sorumluları Toplantısı” ve Eğitim Fakültesinde ise “Eğitim Komisyonları Sorumluları” toplantısı yapıldı. Anadolu Üniversiteler Birliği üyeleri arsında gerçekleşen görüşmelerin ardından program sona erdi.

Editör: Doğu Gazetesi